Η Μαίρη Παναγάκου σας δίνει αποκλειστικά μέσω του flynews.gr και FLY 89.7 radio κάθε Παρασκευή πρωϊ στις 9:30, μοναδικές συνταγές!
Συνταγές για την Καθαρά Δευτέρα
Ταραμοσαλάτα
Υλικά
100 γρ λευκός ταραμάς
χυμός από 1-2 λεμόνια
1 φλ τσ εκλεκτό ελαιόλαδο
250 γρ μπαγιάτικο ψωμί
μαιντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
Τρόπος παρασκευής
1. Μουσκεύουμε σε χλιαρό νερό το ψωμί. Το στραγγίζουμε και το στίβουμε
καλά αφαιρώντας την κόρα. Βάζουμε στο γουδί ή στο μπλέντερ το ψωμί με
τον ταραμά
και τα χτυπάμε, προσθέτοντας σιγά σιγά το λάδι και τον χυμό των
λεμονιών.
2. Όταν όλα τα υλικά δέσουν καλά μεταξύ τους, σερβίρουμε την
ταραμοσαλάτα σε μπολ και την πασπαλίζουμε με τον μαιντανό.
Πως φτιάχνουμε την αλισίβα
Παίρνουμε 5-6 φλ τσ νερό και τα βράζουμε με 2 κ σ στάχτη για 7-8′ περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει και να κατασταλάξει. Την σουρώνουμε με 2πλό τουλπάνι
ή φίλτρο του καφέ και
την χρησιμοποιούμε αμέσως ή την διατηρούμε για αρκετές ημέρες στο ψυγείο.