Συλλήψεις παντού! Οργιάζει η παραβατικότητα στην Πελοπόννησο!

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 11.10.2016 έως και χθες ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 837 άτομα, εκ των οποίων 659 ήταν ημεδαποί και 178 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 660 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 94 άτομα, από τα οποία 55 ήταν ημεδαποί και 39 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 46 άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

• 4 ημεδαποί στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
• 5 ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
• 1 ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• 1 ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
• 1 αλλοδαπός στην Αργολίδα, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

• 2 ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
• 2 ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• 2 αλλοδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
• 2 ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
• 2 αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

• 1 ημεδαπός και ένας 1 αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
• 8 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• 3 αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

• 1 ημεδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
• 2 ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

• 3 ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
• 1 αλλοδαπός στη Μεσσηνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Εξιχνιάστηκαν:
•Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία περίπτωση κλοπής σε περίπτερο ημεδαπού, που είχε γίνει την 25.9.2015, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός 26χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα οκτώ (288) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκε, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -55,9- γραμμαρίων, στην Αργολίδα.

Στη Λακωνία …
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 32χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
Συμπληρωματικά, σε έρευνα που έγινε στην οικία του, χθες το πρωί, σε τοπική του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -37,3- γραμμαρίων.

Συνελήφθη, σήμερατο πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 51χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης, για απόπειρα κλοπής από κοινού.

Στην Αργολίδα …
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 50χρονη ημεδαπή, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε ποδήλατο ημεδαπής, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Στη Μεσσηνία …
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 19χρονος ημεδαπός, γιατί μπήκε σε οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι, καθώς έγινε αντιληπτός.

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Μεσσηνίας, δύο 19χρονοι ημεδαποί, γιατί όπως προέκυψε, λίγες ώρες νωρίτερα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας αφαίρεσαν από όχημα ημεδαπής, τσάντα, η οποία περιείχε χρήματα, κινητό τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα- αντικείμενα. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.

Στην Κορινθία …
Εξαρθρώθηκαν, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο εγκληματικές οργανώσεις, που ενέχονταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου και στο Λουτράκι Κορινθίας.

Για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί, από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, 7 ημεδαποί, ηλικίας από 35 έως 48 ετών, αντίστοιχα και 4 αλλοδαποί, οι 3 υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25,29 και 31 ετών και μία 24χρονη, υπήκοος Ουκρανίας, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 24χρονο ημεδαπό, επίσης μέλος της μίας εγκληματικής οργάνωσης.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι 11 συλληφθέντες και ο 24χρονος, συγκρότησαν τουλάχιστον από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου και εντάχθηκαν σε δύο (2) ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις, συνδεόμενες μεταξύ τους με τη μέθοδο των «συγκοινωνούντων δοχείων».

Οι εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, σε διάφορους χρήστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου και του Λουτρακίου Κορινθίας.

Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών.

Επιπλέον, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων και συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των δραστών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

•ποσότητα κοκαΐνης, βάρους -135,1- γραμμαρίων,

•ποσότητα κάνναβης, βάρους -1210,7- γραμμαρίων,

•ποσότητα λευκής σκόνης, άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους -452- γραμμαρίων,

•ποσότητα μεθεμφεταμίνης, βάρους -8- γραμμαρίων,

•-5- ζυγαριές ακριβείας,

•-4- κινητά τηλέφωνα,

•χρηματικό ποσό -940- ευρώ, προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, κατασχέθηκαν δύο οχήματα και δύο μοτοσικλέτες, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στις εγκληματικές οργανώσεις.