400 γρ πολύ φρέσκο και κοντό σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
1/2 φλ τσ ξανθές σταφίδες
1/3 φλ τσ κουκουνάρι
10-12 βρασμένα κάστανα
1 κ σ βούτυρο
1/2 κ σ ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την σος της σαλάτας
5-6 κ σ ελαιόλαδο
2 κ σ ξύδι
1 κ σ μέλι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Πλένετε καλά το σπανάκι, το στεγνώνετε και το κόβετε σε κομμάτια με τα δάκτυλα. Το βάζετε σε σαλατιέρα. Σε 1 κ σ από το λάδι καβουρδίζετε ελαφρά τα κουκουνάρια.
2. Βράζετε τα κάστανα και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και το γλασάρετε στο τηγάνι με το βούτυρο και τη ζάχαρη για μερικά λεπτά. Το αλατοπιπερώνετε.
3. Προσθέτετε στο σπανάκι, το κρεμμύδι, τις σταφίδες, τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και τα γλασαρισμένα κάστανα.
4. Ετοιμάζετε τη σος ανακατεύοντας ελαιόλαδο, ξύδι, μέλι και αλατοπίπερο.
5. Το ρίχνετε στη σαλάτα πριν σερβίρετε και ανακατεύετε.