Σε κυκλοφορία το Λεύκτρο –Σπάρτη! Την κορδέλα θα κόψει ο Υπουργός Υποδομών!

Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης σας προσκαλεί στην εκδήλωση παράδοσης σε κυκλοφορία του νέου αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρο – Σπάρτη, του πρώτου αυτοτελούς ολοκληρωμένου τμήματος που παραδίδεται με σύμβαση παραχώρησης.
Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα, Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, στη 1 μ.μ. στο χώρο του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Πελλάνας του αυτοκινητοδρόμου «Μορέας», (πλησίον Σπάρτης).

Θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο “Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο- Σπάρτη”, εν όψει της λειτουργίας του νέου τμήματος του εν θέματι Αυτοκινητοδρόμου, στη διαδρομή Λεύκτρο -Σπάρτη.

Το τμήμα Λεύκτρο – Σπάρτη που εγκαινιάζει ο κ. Σπίρτζης περιλαμβάνει 46 χιλιόμετρα σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου, ο οποίος θα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (χωρίς Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης), έξι γέφυρες: στον Αλφειό (μήκους 100 μέτρων), στον Βουτικιώτη (255 μέτρα), στον Ευρώτα (τρεις διαδοχικές γέφυρες, 329, 233 και 165 μέτρων) και, τέλος, στον ποταμό Οινούντα.

Με την έναρξη λειτουργίας του νέου τμήματος, η χρονική απόσταση μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης (μήκους 178 χιλιομέτρων) θα μειωθεί κατά περίπου 20 λεπτά και θα χρειάζονται πλέον περίπου δύο ώρες. Σημαντικά μειώνονται, όμως, και οι αποστάσεις των αστικών κέντρων της Πελοποννήσου με την Σπάρτη η οποία μέχρι σήμερα δε διέθετε σύγχρονο οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα, η απόσταση Σπάρτη -Μεγαλόπολη θα διανύεται σε 25 λεπτά, Σπάρτη – Τρίπολη σε περίπου 30 λεπτά και Σπάρτη – Καλαμάτα σε 45 λεπτά.

Η προσθήκη του νέου τμήματος μεταφράζεται και σε έναν επιπλέον σταθμό διοδίων, στην περιοχή της Πετρίνας στο δέκατο χιλιόμετρο του άξονα Λεύκτρο – Σπάρτη.

Τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσουν επίσης και δύο σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (ΣΕΑ), ένας ανά κατεύθυνση στο ύψος της Πελλάνας.