Ενημέρωση για τα έργα αναστήλωσης της Αγίας Κυριακής ζητά η Νέα Ζωή

Επιστολή προς την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, η οποία κοινοποιείται και στα ΜΜΕ, απέστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή, ο οποίος αναφέρεται στην κωλυσιεργία που παρατηρείται στην πρόοδο των έργων αναστήλωσης του Παλαιομονάστηρου Αγίας Κυριακής, πλησίον της Βαμβακούς.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμη κα Πάντου,
έχοντας την τιμή να εκπροσωπώ τα μέλη και το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέα Ζωή Βαμβακούς, θα ήθελα δια της παρούσης να σας καταστήσω σαφές το αίτημα των κατοίκων του χωριού μας (πιθανολογώ και των όμορων περιοχών του Πάρνωνα) για ενημέρωσή μας αναφορικά με το στάδιο, στο οποίο βρίσκονται τα έργα στο παλαιομονάστηρο της Αγίας Κυριακής.

Η εν λόγω μονή έχει -όπως σαφώς γνωρίζετε- ανακηρυχθεί σε ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται κωλυσιεργία στην πρόοδο των έργων αναστήλωσης. Θεωρώ περιττό να αναφερθώ στα πολλαπλά οφέλη κάθε είδους που θα μπορούσαν να προκύψουν, για τον Πάρνωνα και συνολικά για τη Λακωνία, από την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εργασιών.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1. Σε ποιές ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας στο χώρο της Αγίας Κυριακής;

2. Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της υπηρεσίας της οποίας προϊστασθε για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων έργων στο παλαιομονάστηρο της Αγίας Κυριακής;

3. Ποιό το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των εργασιών;

Σας παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε ΕΓΓΡΑΦΩΣ για το προαναφερθέν ζήτημα, καθώς είναι υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε με τη σειρά μας άμεσα και υπεύθυνα τα μέλη του Συλλόγου για το μείζον αυτό θέμα.

Μετά τιμής

Ο πρόεδρος
Χάρης Βασιλάκος