«Ζητάμε βουλευτική παρέμβαση σε Αφανιά – Κρεββατά Σκάλας & Λάγιο»

Τι υπογραμμίζει η παράταξη «Όλοι μαζί Νέα Αρχή για τον Ευρώτα» με αφορμή το Ν/Σ για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης

Η δημοτική μας παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΤΑ» παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις για θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας.

Το κτηματολόγιο και η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα γιατί αφορά της περιουσίες που απόκτησαν οι πολίτες με τον κόπο και τον ιδρώτα τους.

Διαχρονικά το Κράτος και οι Κυβερνήσεις δεν φάνηκαν γενναιόδωροι προς τους συνεπείς και τίμιους πολίτες με αποτέλεσμα την γραφειοκρατική ταλαιπωρία τους όταν έχουν εκκρεμείς υποθέσεις.

Τέτοια σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει εδώ και χρόνια με τις νόμιμες περιουσίες των κατοίκων της Δ.Κ Λαγίου , αλλά και τα τελευταία χρόνια με τους κατοίκους της περιοχής Αφανιά- Κρεββατά της Δ.Κ Σκάλας του Δήμου Ευρώτα.

Η ταλαιπωρία και τα έξοδα των πολιτών με τις εκκρεμείς υποθέσεις – κατά την λογική του Κράτους – είναι δυσβάσταχτα με κίνδυνο περιουσίες δεκαετιών ίσως και αιώνα να περιέλθουν στο Κράτος.

Ο Δήμος Ευρώτα ως εγγύτερη εξουσία έχει άμεσο ρόλο να είναι επικεφαλής του αγώνα των συμπολιτών μας με την τοποθέτηση εξειδικευμένου νομικού γραφείου που θα λειτουργήσει επικουρικά δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας.

Ως δημοτική παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΤΑ» πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί πολιτική λύση και να κλείσουν οριστικά τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας. Έχουν δοθεί ανάλογες λύσεις και είναι γνωστές.

Είναι ευκαιρία στα πλαίσια της συζήτησης και ψήφισης του Ν/Σ για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης η Λάκωνες Βουλευτές να καταθέσουν από κοινού τροπολογία για την οριστική επίλυση των περιοχών της Δ.Κ Λαγίου και Αφανιά- Κρεββατά της Δ.Κ Σκάλας του Δήμου Ευρώτα.

Βέβαια η Δημοτική αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών βρίσκονται ακόμα στην θερινή ραστώνη και του «60 τακατό» και ουδόλως ασχολούνται με τα ζέοντα προβλήματα των πολιτών.

Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα να είμαστε με πολιτικές διεξόδου από την στασιμότητα που υπάρχει και την βλέπει ο κάθε πολίτης στο χωριό που ζει και εργάζεται.