Υπόθεση revenge porn στην Ηλεία: Ζήτησαν χρήματα από 17χρονο για παραποιημένες γυμνές φωτογραφίες του

Ο δράστης προχώρησε στη δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων φωτογραφιών

Θύμα υπόθεσης revenge porn, που εμπεριέχει και εκβιασμό, έπεσε ένας 17χρονος σε κωμόπολη της Ηλείας.

Σύμφωνα με το ilialive, ένας άγνωστος τον προσέγγισε μέσω μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και του ζήτησε 100 ευρώ για να μην δημοσιοποιήσει γυμνές του φωτογραφίες.
Αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό ο 17χρονος -Επεξεργασμένες οι γυμνές φωτογραφίες

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 17χρονος, που φέρεται να μην είχε ούτως ή άλλως γυμνές φωτογραφίες του, αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό αυτό και προειδοποίησε τον άγνωστο δράστη, που τον προσέγγισε από προφίλ που επί της ουσίας δεν ήταν αναγνωρίσιμο, πως θα ενημερώσει την Αστυνομία.

Ο άγνωστος δράστης φαίνεται πως δημιούργησε μέσω προγραμμάτων που επεξεργάζονται εικόνες, χρησιμοποιώντας το πρόσωπο του νεαρού με φωτογραφικό υλικό που μπορούσε εύκολα να αντλήσει από τα προφίλ του στα social media, εικόνες που τον παρουσίαζαν γυμνό, χωρίς όμως το σώμα να ανήκει σε αυτόν.
Δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες ο δράστης -Αναζητείται από τις Αρχές

Ο δράστης προχώρησε στη δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων φωτογραφιών, με αποτέλεσμα ο 17χρονος να ενημερώσει την Αστυνομία.

Πλέον, έχει σχηματίσει δικογραφία για την υπόθεση αυτή και με την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναζητούν τα ίχνη του άγνωστου για την ώρα δράστη.