Υλικά για μια γαλοπούλα 3 1/2 κιλών
150 γρ ρύζι μακρύκοκκο | 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο | 70 γρ βούτυρο | 200 γρ σελινόριζα ψιλοκομμένη | 250 γρ μανιτάρια κομμένα σε φετάκια | 50 γρ καρυδόψιχα χοντροκομμένη | μαντζουράνα και μαϊντανό ψιλοκομμένο | αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό 14′ και το στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι και τη σελινόριζα. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά τους.
2. Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τα μυρωδικά, τα καρύδια και το ρύζι και ανακατεύετε καλά. Γεμίζετε με το μείγμα αυτό τη γαλοπούλα.
Μαίρη Παναγάκου