Υλικά
2 κιλά διάφορα τσιγαριστά χόρτα (λάπαθα, σέσκουλα, σπανάκι, καυκαλήθρες, κρεμμυδάκια, αγριόπρασα, άνηθος, μάραθο) | 1 φλ τσ ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον | 2 φλ τσ φέτα μαλακιά | 1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις | αλάτι και λευκό πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Πλένετε και στραγγίζετε πολύ καλά τα χόρτα. Τα ψιλοκόβετε και τα αδειάζετε σε βαθύ τρυπητό. Τα αλατίζετε προσεκτικά και τα τρίβετε με τα χέρια σας μέχρι να μαλακώσουν και να φύγουν όλα τα νερά τους. Τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά.
2. Αδειάζετε τα χόρτα σε ένα καθαρό μπολ και προσθέτετε τη φέτα τριμμένη, το πιπέρι, το λάδι και φλ τσ αλεύρι, το οποίο έχετε διαλύσει σε 3/4 φλ τσ νερό.
3. Λαδώνετε με αρκετό ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί. Με το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και με χλιαρό νερό, φτιάχνεται έναν πηχτό χυλό. Τον αδειάζετε στο ταψί και από πάνω στρώνετε το μείγμα με τα χόρτα.
4. Σκεπάζετε την πίτα με μια δεύτερη στρώση από χυλό, που φτιάχνετε κατά τον ίδιο τρόπο και ψήνετε την πίτα στους 180ο στις αντιστάσεις, για 45′-50′.
Κόβετε την πίτα αφού κρυώσει λίγο και τη σερβίρετε κρύα.