Υλικά
1 1/2 κιλό χοιρινό από σπάλα κομμένο σε μερίδες
1 κιλό λάχανο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1/2 φλ τσ ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1-2 καρότα σε στρογγυλές φετούλες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
2 -3 σκελ σκόρδο (προαιρετικά)
2 κ σ πελτέ ντομάτας
2 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κλων σέλερι χοντροκομμένο
Τρόπος παρασκευής
1. Χωρίζετε ένα ένα τα φύλλα του λάχανου, τα ξεπλένετε και τα ζεματάτε για 2′-3′, σε νερό που κοχλάζει. Τα σουρώνετε και όταν κρυώσουν τα χοντροκόβετε.
Σε βαθειά και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το χοιρινό από όλες τις πλευρές, να κάνει κρούστα.
2. Προσθέτετε το κρεμμύδι, σοτάρετε και σβήνετε με το κρασί. Βάζετε τον πελτέ, διαλυμένο σε ποτήρι με ζεστό νερό, τα καρότα, το σκόρδο και το σέλερι και σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί.
3. Αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τότε ρίχνετε το κομμένο λάχανο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να μείνει με τη σάλτσα του.
4. Όταν είναι έτοιμο, δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται και σερβίρετε, γαρνίροντας το με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.