Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Παναγιώτη Γυφτέα

Ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας η ποινική υπόθεση της άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα, που είχε σημειωθεί το Φεβρουάριο του 2011 και είχε συγκλονίσει τη Μεσσηνία, με κατηγορούμενο έναν 51χρονο που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός.

Όπως αποκαλύπτει το Θάρρος, η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ορισθεί στις 17 Ιουλίου, αλλά αναβλήθηκε αορίστως κατ’ άρθρο 349 Κ.Π.Δ. λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Η χθεσινή δικάσιμος ορίστηκε από την εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας. Στο εδώλιο κάθισε ο 51χρονος που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός. Όσο για τους φυσικούς δράστες της δολοφονίας, αν και έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους, οι Αρχές δεν κατάφεραν να τους συλλάβουν και εκτιμάται ότι έχουν διαφύγει από τη χώρα.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο 51χρονος, ο οποίος συνελήφθη τα προηγούμενα χρόνια και κρατείται για άλλες υποθέσεις, είναι ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, τελεσθείσα κατά συναυτουργία, ηθική αυτουργία σε ληστεία κατά συναυτουργία, τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος προσώπου που συνδέεται αιτιωδώς με τη θανάτωσή του και διακεκριμένη κλοπή τελεσθείσα κατά συναυτουργία, από περισσότερους από δύο δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα.

Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία έγινε εξέταση μαρτύρων και αργά το μεσημέρι η δίκη διακόπηκε για τις 14 Νοεμβρίου. Τότε πρόκειται να γίνουν η απολογία του κατηγορουμένου, οι αγορεύσεις δικηγόρων, η πρόταση του εισαγγελέως και να εκδοθεί η απόφαση