Χαλβάς φούρνου από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
2 φλ τσ χοντρό σιμιγδάλι | 1/2 φλ τσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις | 2 κ γλ μπέκιν πάουντερ | 1φλ τσ αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομένα | 3/4 φλ τσ βούτυρο και λίγο ακόμα για το άλειμμα του ταψιού | 1 φλ τσ ζάχαρη | 3 αυγά χτυπημένα | 1 πρέζα αλάτι | 1 φλ τσ γάλα χλιαρό

Για το σιρόπι
1 1/2 φλ τσ ζάχαρη | 1/2 φλ τσ νερό | 1 ξυλάκι κανέλα και μια φλούδα λεμονιού

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνετε τη ζάχαρη λίγη λίγη και τα αυγά ένα ένα, εναλλάξ, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτετε το αλάτι και χτυπάτε τα υλικά για 5′ ακόμα.

2. Αναμειγνύετε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ και τα αμύγδαλα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το μείγμα λίγο λίγο με το χλιαρό γάλα, εναλλάξ.

3. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε το χαλβά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο, πάνω κάτω, για 45′ περίπου.

4. Βράζετε μαζί τα υλικά για το σιρόπι, για 4′-5′, αφότου πάρει βράση. Αφήνετε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.

Βγάζετε το γλυκό από τον φούρνο και τον περιχύνετε όσο είναι ζεστός με το σιρόπι. Αφήνετε να απορροφηθεί όλο και κόβετε τον χαλβά σε ρομβοειδή κομμάτια. Γαρνίρετε με σαντιγύ ή καρύδα τριμένη.