Υλικά
1 κιλό μπισκότα ή κέικ μπαγιάτικο (τριμμένα)
1 πακέτο μαργαρίνη, 250 γρ
250 γρ κουβερτούρα (πικρή ή γάλακτος)
1 φλ τσ ζάχαρη άχνη
1 κ σ ξύσμα πορτοκαλιού
1 σφηνάκι λικέρ (της αρεσκείας σας) ή κονιάκ
1 1/2 ποτήρι κρασιού καρύδια χοντροκομμένα
2 κ γλ κοφτές κανέλα σε σκόνη
Για πασπάλισμα
τρούφα ή αλεσμένα καρύδια
ζάχαρη άχνη
Τρόπος παρασκευής
1. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με την μαργαρίνη. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από αυτά που είναι για πασπάλισμα) και τα ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
2. Πλάθετε την ζύμη σε μπαλάκια, τα κυλάτε στην τρούφα ή τα αλεσμένα καρύδια και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Τα τοποθετείτε σε έτοιμα καραμελλόχαρτα.
3. Με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε καριόκες, ως εξής: Δίνετε στην ζύμη σχήμα μπαστουνιού, την βάζετε στο ψυγείο να σφίξει και την κόβετε σε ροδέλες, που τις βουτάτε σε λιωμένη κουβερτούρα. Τυλίγετε την κάθε καριόκα σε αλουμινόχαρτο.