Υλικά
1/2 κιλά κάστανα
250 γρ ζάχαρη άχνη
80 γρ κουβερτούρα μαύρη, κομμένη σε κομματάκια
2 κ σ κοφτές, φρέσκο βούτυρο λιωμένο
5 κ σ γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
1 κ σ κονιάκ
κακάο ή τρούφα γάλακτος, για το τύλιγμα
Τρόπος παρασκευής
1. Βράζετε τα κάστανα, τα καθαρίζετε και τα περνάτε από τον μύλο των λαχανικών, για να πολτοποιηθούν. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αναμειγνύετε με το λιωμένο βούτυρο και το γάλα.
2. Προσθέτετε στα πολτοποιημένα κάστανα, την ζάχαρη και το κονιάκ. Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα με την κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε με μεμβράνη το μείγμα του κάστανου και αφήνετε για 15′ στο ψυγείο να σφίξει.
3. Πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, βρέχοντας τα χέρια σας με κονιάκ, για να κολλήσει καλλίτερα το κακάο ή η τρούφα. Τα κυλάτε επάνω τους, μέχρι να καλυφθούν με το κακάο ή την τρούφα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.