Τούρτα σοκολάτα-πορτοκάλι για τον Άγιο Βαλεντίνο

Με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
1 δίσκο έτοιμο παντεσπάνι με διάμετρο 20 εκ.
250 γρ σαντιγί
350 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
30 γρ βούτυρο
3 κ σ λικέρ πορτοκαλιού ή κονιάκ
3 ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα
80 γρ ζάχαρη
4-5 κ σ ζάχαρη άχνη
1 κ σ καλαμποκέλαιο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Τρόπος παρασκευής
1. Λιώνετε σε μπεν μαρί 180 γρ σοκολάτα, ανακατεύοντας με το βούτυρο και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Βράζετε τη ζάχαρη σε 3 κ σ νερό για 2′. Ανακατεύετε προσεκτικά τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαρέγκα και προσθέτετε σιγά σιγά το ξύσμα πορτοκαλιού και τη σαντιγί.
2. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε μ/ια φόρμα με σούστα και τοποθετείτε μέσα το παντεσπάνι. Το βρέχετε με το λικέρ και το αλείφετε με τη μους σοκολάτας. Το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, να σφίξει.
3. Λιώνετε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί και τη βάζετε σε κορνέ. Σχεδιάζετε με τη σοκολάτα, σε διάφορα μεγέθη, αστέρια και καρδούλες, επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνετε να κρυώσουν.
4. Προσθέτετε στη λιωμένη σοκολάτα, που περισσεύει, τη ζάχαρη άχνη και το καλαμποκέλαιο. Με αυτό το γλάσο αλείφετε το γλυκό που έχετε βγάλει από τη φόρμα. Αφήνετε το γλάσο να σφίξει και διακοσμείτε με τα σοκολατένια στολίδια πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και λεπτές λωρίδες από φλούδες πορτοκαλιού.