Υλικά
Για τη βάση της τούρτας
150 γρ μπισκότα digestive
80 γρ βούτυρο λιωμένο
1 ασπράδι αυγού
2 κ σ μέλι
Για την κρέμα
60 γρ βούτυρο
5 κ σ μέλι
2 κρόκους αυγών
150 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
500 γρ τυρί μασκαρπόνε
3 κ γλ χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
6 φύλλα ζελατίνης
φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
250 γρ φράουλες ψιλοκομμένες
Τρόπος παρασκευής
1. Τρίβετε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια. Τα αναμειγνύετε με το βούτυρο, τις 2 κ σ μέλι, το ασπράδι του αυγού και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Βουτυρώνετε μια φόρμα με στεφάνι που ανοίγει και στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα, πιέζοντας το για να γίνει λείο.
2. Αναμειγνύετε το βούτυρο με 5 κ σ μέλι, προσθέτετε τους κρόκους των αυγών, τη σαντιγί, το τυρί και ανακατεύετε καλά το μείγμα. Ρίχνετε το χυμό του λεμονιού, το ξύσμα και τη ζελατίνη, αφού πρώτα την έχετε μουλιάσει σε κρύο νερό.
3. Απλώνετε την κρέμα πάνω στη βάση που φτιάξατε με μπισκότα και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες, πριν το σερβίρετε. Αφαιρείτε το στεφάνι από την τούρτα και τη γαρνίρετε με τις φράουλες κομμένες στη μέση.
4. Πασπαλίζετε με τα φιστίκια και την διακοσμείτε με ροζέτες σαντιγί.