Υλικά για 6-8 άτομα
150 γρ ζάχαρη
5 κρόκους αυγών
50 γρ κακάο
25 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο λιωμένο
10 γρ κανέλλα σε σκόνη
100 γρ κάστανα
Για την ελβετική μαρέγκα
5 ασπράδια αυγών
300 γρ ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
1. Ετοιμάζετε την ελβετική μαρέγκα ως εξής: Σ’ ένα μπολ της μπεν μαρί, αναμειγνύετε τ’ ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά το μείγμα (45ο).
2. Βγάζετε το μπολ απο το μπεν μαρί και χτυπάτε το μείγμα με το μίξερ χειρός, μέχρι να κρυώσει τελείως. Σε άλλο μπολ, χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα ν’ αρχίσει να ασπρίζει. Προσθέτετε το κακάο. Συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να μεγαλώσει ο όγκος του μείγματος.
3. Ανακατεύοντας με ένα πιρούνι, προσθέτετε το αλεύρι και την κανέλλα και ύστερα το λιωμένο βούτυρο (το οποίο έχετε αφήσει να κρυώσει) και την ελβετική μαρέγκα.
4. Γεμίζετε με το μείγμα μια τετράγωνη φόρμα, την οποία έχετε προηγουμένως βουτυρώσει και αλευρώσει. Καλύπτετε με κάστανα ξεφλουδισμένα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (αερόθερμο) στους 160ο.
Συμβουλή: Χτυπάτε καλά το μείγμα κάθε φορά που πρόκειται να προσθέσετε κάποιο υλικό.