Το τελευταίο αντίο στον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη (φωτογραφίες)

Έφυγες πάνω στα χάλκινα φτερά σου...

Συγγενείς και φίλοι έχουν γεμίσει τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου, στο Κιλκίς, όπου και λένε το τελευταίο αντίο στον 27χρονο ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη που έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε μαζί με τον κυβερνήτη Χρήστο Μουλά στο Canadair που συνετρίβη στην πυρκαγιά στον Πλατανιστό Καρύστου.


«Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το έργο σου. Έφυγες πάνω στα χάλκινα φτερά σου. Η πολεμική αεροπορία έχασε ένα ικανότατο στέλεχος. Θα είμαστε πάντα δίπλα στην οικογένεια σου.», είπε μεταξύ άλλων ο διοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης, στην οποία υπηρετούσε ο 27χρονος ανθυποσμηναγός.

Το φέρετρο έφτασε στην εκκλησία τυλιγμένο με την ελληνική σημαία ενώ η εκκλησία είναι γεμάτη από λευκά στεφάνια για τον 27χρονο που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Στη κηδεία το παρών δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας,ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δρυμούσης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χουδελάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Μπουρολιάς.

Συντετριμμένοι φίλοι και συνάδελφοι προσήλθαν για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους φίλο.

Ο 27χρονος μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά η καταγωγή του ήταν από το Παλαιό Αγιονέρι.

Νωρίτερα, έξω από την εκκλησία ήταν και το άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να αποδώσει τιμές στον Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη.