Τυρόπιτα πικάντικη με ψωμί από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 φλ τσ τριμένο μετσοβόνε καπνιστό
1 φλ τσ τριμένο κεφαλοτύρι
1 φλ τσ τριμένη γραβιέρα, γλυκιά
11 φέτες λευκό ψωμί του τόστ, χωρίς την κόρα
4 αυγά χτυπημένα
1/2 φλ τσ φρέσκο βούτυρο, λιωμένο
2 1/2 φλ τσ γάλα
2 κ σ λευκό κρασί
1/2 κ γλ πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμένο
1/2 κ γλ πιπέρι πράσινο φρεσκοτριμένο

Τρόπος παρασκευής
1. Αναμειγνύετε το λιωμένο βούτυρο, με τα πιπέρια. Με αυτό το μείγμα αλείφετε τις φέτες του ψωμιού και τις κόβετε στα δύο. Βουτυρώνετε ένα μικρό στρογγυλό ταψί.
2. Στρώνετε τις φέτες του ψωμιού, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους. Πασπαλίζετε με τα τυριά, με την σειρά που έχουν στα “υλικά”, μέχρι να καλυφθούν εντελώς οι φέτες του ψωμιού.
3. Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και το κρασί και περιχύνετε με αυτό τα υλικά του ταψιού. Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη καλά και το βάζετε στο ψυγείο, να μείνει για
τουλάχιστον 8 ώρες. Αν μείνει περισσότερο, δεν πειράζει.
4. Προθερμαίνετε τον φούρνο με αντιστάσεις στους 180ο και ψήνετε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να φουσκώσει.