Τερίν με 3 τυριά και σταφύλι

Συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
400 γρ τυρί κρέμα
100 γρ ροκφόρ
12 λεπτές φέτες μοτσαρέλας
10 φύλλα ζελατίνη
1 1/2 φλ τσ νερό, καυτό
1 φλ τσ καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κιλό ρόγες από άσπρο σταφύλι
4 καρύδια καθαρισμένα και κομμένα στα 2, και
φύλλα μέντας για διακόσμηση

Τρόπος παρασκευής
1. Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Λιώνετε το τυρί ροκφόρ με πιρούνι και το ανακατεύετε με το τυρί κρέμα. Παίρνετε 2 από τα φύλλα της μουλιασμένης ζελατίνης και τα
αναμειγνύετε με λίγο καυτό νερό.
2. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας (12Χ27 εκ) και την αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες, να παγώσει. Βγάζετε τη φόρμα και στρώνετε επάνω τις φέτες μοτσαρέλας. Αφήνετε
τη φόρμα και πάλι στο ψυγείο.
3. Διαλύετε την υπόλοιπη ζελατίνη σε καυτό νερό, 1 1/2 φλ τσ περίπου και τη ρίχνετε μέσα στο μείγμα τυριών που ετοιμάσατε, αναμειγνύοντας καλά. Προσθέτετε και τα
χοντροκομμένα καρύδια και τις ρόγες του σταφυλιού και αναμειγνύετε απαλά για να μοιραστούν ομοιόμορφα.
4. Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο, ρίχνετε μέσα το μείγμα τυριών που ετοιμάσατε και τη βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, να παγώσει.
5. Βυθίζετε την τερίν σε καυτό νερό για ελάχιστα δευτερόλεπτα, την ξεφορμάρετε και την σερβίρετε σε πιατέλα. Διακοσμείτε με τα μισά καρύδια και τα φυλλαράκια μέντας.