Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1/2 κιλό βερύκοκα
5 κ σ ζάχαρη
3 κ σ φρέσκο βούτυρο
150 γρ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1 φλυτζανάκι, κρέμα γάλακτος
1 φλυτζανάκι , μέλι
λίγη κανέλα σε σκόνη
Τρόπος παρασκευής
1. Ανοίγετε τα βερύκοκα στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και τα σοτάρετε. Πασπαλίζετε με την ζάχαρη και σοτάρετε ξανά.
2. Ρίχνετε λίγη ζάχαρη ακόμα και 1 φλυτζανάκι νερό. Μόλις πάρουν βράση και απορροφηθεί το νερό, σβήνετε την φωτιά.
3. Βάζετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ με την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός. Αν είναι αραιός προσθέστε λίγα αμύγδαλα.
4. Σε μια φόρμα τάρτας απλώστε το φύλλο σφολιάτας. Αδειάστε τον πολτό του αμυγδάλου και στρώστε ομοιόμορφα για να πάει παντού. Από πάνω τοποθετείστε τα βερύκοκα το ένα
δίπλα στο άλλο, μέχρι να γεμίσει η τάρτα.
5. Σκεπάζετε το γλυκό με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να χρυσίσει η ζύμη.
6. Σε μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το μέλι, ρίχνετε την κανέλα και μόλις ρευστοποιηθεί, περιχύνετε την τάρτα. Τρώγεται ζεστή ή κρύα και συνοδεύεται με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.