Τάρτα φράουλας με τσουρέκι που έμεινε

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου | Όλα τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής

Υλικά
φέτες από τσουρέκι
σιρόπι από γλυκό του κουταλιού
κρέμα ζαχαροπλαστικής
φράουλες
2 φύλλα ζελατίνης, για τις φράουλες

Τρόπος παρασκευής
1.    Κόβετε σε μέτριες φέτες τα τσουρέκια που έμειναν. Ζεσταίνετε το σιρόπι που σας έχει περισσέψει από γλυκά του κουταλιού και περιχύνετε τις φέτες τσουρεκιού.
2.    Απλώνετε το 1/3 της κρέμας ζαχαροπλαστικής και λεπτοκομμένες φράουλες που έχετε αρωματίσει με κονιάκ και ελάχιστη ζάχαρη. Σκεπάζετε με φέτες τσουρεκιού, ραντίζετε πάλι
με σιρόπι, καλύπτετε με κρέμα ζαχαροπλαστικής και φράουλες.
3.    Αν έχετε κι άλλο τσουρέκι βάζετε και 3η στρώση και τελειώνετε με κρέμα ζαχαροπλαστικής και κομμένες στα δύο φράουλες. Καλύπτετε γύρω γύρω το γλυκό με κρέμα ζαχαροπλαστικής
ή σαντιγί.
4.    Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό και όταν μαλακώσουν τα διαλύετε σε ελάχιστο χλιαρό νερό. Ρίχνετε προσεκτικά τη ζελατίνη επάνω από τις φράουλες. Πασπαλίζετε
με καβουρδισμένο και τριμμένο αμύγδαλο (προαιρετικά)
5.    Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν το σερβίρετε.