Τα νέα της εβδομάδας στο νομό Λακωνίας

Όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, με μια ματιά!

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κ. Πιερρακάκη κατέθεσε η Βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κα Νάγια Γρηγοράκου σχετικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού Παράλληλης Στήριξης στο Δημοτικό Σχολείο Συκέας – Μεταμόρφωσης.

Συνελήφθη, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 51χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης. Επιπλέον, συνελήφθη, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 33χρονη ημεδαπή, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης (τύπου σοκολάτα), η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Συνελήφθησαν, στους Μολάους, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 4 άτομα ηλικίας από 21 έως 25 ετών, γιατί όπως προέκυψε από την προανάκριση, κατά το χρονικό διάστημα από την 18.10.2024 έως την 21.10.2024 διέπραξαν 3 περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα σε τοπικές κοινότητες δήμου Μονεμβασίας και Ευρώτα όπου αφαίρεσαν χρήματα, είδη ένδυσης, κάρτες, κοσμήματα και φορητό υπολογιστή. Τέλος, κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.

Επιπλέον, συνελήφθη, στην Αρεόπολη, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 39χρονος ημεδαπός, γιατί ενώ οι αστυνομικοί έκαναν σήμα σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε, για τη διενέργεια ελέγχου, δεν συμμορφώθηκε πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Επιπλέον, σε αστυνομικό έλεγχο δήλωσε ψευδώς στοιχεία ταυτότητας, ενώ όπως προέκυψε σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιώς για εκβίαση, σύσταση και συμμορία. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στη Λακωνία  ελέγχθησαν–91– άτομα, προσήχθησαν –9– άτομα, ενώ συνελήφθησαν επίσης -7– άτομα, για κλοήηλεκτρικής ενέργειας.  Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν -3-παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συνελήφθη, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, 22χρονος ημεδαπός, για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Τη δυνατότητα για ρύθμιση των οφειλών τους έως και σε 60 δόσεις, έχουν πλέον οι δημότες, οι οποίοι έχουν οφειλές προς τον Δήμο Σπάρτης, σύμφωνα με νέα διάταξη που δημοσιεύτηκε εσχάτως στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Όσες οφειλές προς το Δήμο Σπάρτης έχουν βεβαιωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024, μπορεί να ρυθμιστούν, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη, η οποία πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2025 με φυσική παρουσία στην έδρα του Δήμου.

Το Σωματείο Αποκλειστικών Γ.Ν.ΣΠΑΡΤΗΣ ζητά άτομα για εργασία. Απαραίτητα προσόντα Πτυχίο Νοσηλευτικής και Άδεια Ασκήσεως Επαγγελματος. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6934788177 & 6936609559. Αιτήσεις στην 6η ΥΠΕ γίνονται από 15 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου. 

Για μειωμένη παραγωγή ελαιολάδου έκανε λόγο σήμερα στην πρωινή ζώνη του Fly ο κύριος Γραμματικάκης, επικεφαλής της ΚΑΣΣΕΛ, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη βροχόπτωσης. Επιπλέον, σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα εργατικά χέρια, καθώς οι αλλοδαποί εργάτες ζητούν υψηλά μεροκάματα, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από τους Έλληνες εργάτες.

Περισσότερη αναμένεται η φετινή παραγωγή του ελαιολάδου, όπως σημείωσε στην πρωινή ζώνη του Fly ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλαιοπαναγιάς, Γιώργος Δογαντζής, ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις στις τιμές. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να σχολιάσει το πρόβλημα που υπάρχει σε επίπεδο εργατικών χεριών.

Δεν είχε συνέχεια η επιτυχία στην τιμή του ελαιολάδου για τους Αγίους Αποστόλους, καθώς σε πρόσφατη δημοπρασία ο πήχης έπεσε στα 8,1 ευρώ το κιλό.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες που έχουν υποβάλλει δήλωση καλλιέργειας ΟΣΔΕ.

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ , θα πραγματοποιηθεί  ΓΕΝΙΚΗ  ΔΙΑΚΟΠΗ   ΡΕΥΜΑΤΟΣ  Την ΤΡ1ΤΗ 29/10/2024

α. από ώρας 08:30 έως 12:30 Στην περιοχή   ΔΑΦΝΙ β. από ώρας 08:30 έως 15:00 στις περιοχές:ΚΡΟΚΕΕΣ, ΦΑΡΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ΣΟΥΛΙ, ΒΑΛΤΑΚΙ.

Παράταση της διαδικασίας δηλώσεων Κτηματολογίου για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας μέχρι τις 30-11-2024 ζητά με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Γιάννης Παναρίτης.

Μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου 2024 παρατείνεται η Αντιπυρική περίοδος, σύμφωνα με απόφαση του Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τέλη Οκτώβρη και η ολοήμερη λειτουργία του σχολείου Νέαπολης είναι ακόμη σε αναστολή, καθώς έχει ακόμη κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Τα παιδιά μας στοιβάζονται σε μεγάλα δυσλειτουργικά τμήματα σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης.

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο Πάνος Παπαδολιάς, ο οποίος έχασε τη μάχη με τη ζωή και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νεάπολης Βοιών από τον πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) “ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” Ν.Π. 11732, για αδυναμία ανύψωσης του καταπέλτη κατά την διαδικασία απόπλου του πλοίου για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Κύθηρα, Αντικύθηρα και επιστροφή, με 55 επιβάτες, 13 Ε.Ι.Χ και 10 Φ/Γ. Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.