Τα νέα της εβδομάδας στο νομό Λακωνίας

Όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, με μια ματιά!

Την επίσημη υποστήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ γνωστοποίησε, στην πρωινή ζώνη του Fly, ο πρώην υπουργός του κόμματος, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος σημείωσε ότι πλέον αλλάζουν οι προσδοκίες για το ΠΑΣΟΚ, αποτιμώντας θετικά το γεγονός ότι συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές περισσότεροι από 300.000 φίλοι του κόμματος. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να απαντήσει σχετικά με το ενδεχόμενο συμπόρευσης με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ κι εξέφρασε την άποψή του για τον Χάρη Δούκα, υποστηρίζοντας ότι δύο καρπούζια δεν χωρούν σε μία μασχάλη.

«Αυτή την Κυριακή επιλέγουμε μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη & του Χάρη Δούκα, τον άνθρωπο που θα κρατήσει το τιμόνι του ΠΑΣΟΚ στα επόμενα σημαντικά και δύσκολα βήματα που θα κάνει η παράταξη μας στο δρόμο για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, 755 ψήφους έλαβε στη Λακωνία ο Νίκος Ανδρουλάκης, 686 ο Χάρης Δούκας και 518 ο Παύλος Γερουλάνος. Η Άννα Διαμαντοπούλου έλαβε 289 ψήφους, ενώ Kατρίνης και Γιαννακοπούλου προτιμήθηκαν από 116 και 59 ψηφοφόρους αντίστοιχα.

Για την προσεχή πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής γυναικών, όπου ο ΠΑΣ Σπάρτης αντιμετωπίζει το Βόλο 2004 (13.10, 12.00, Ενωσιακό Γήπεδο Αγίου Ιωάννη), μίλησε, στην πρωινή ζώνη του Fly, ο προπονητής της λακωνικής ομάδας, Νείλος Καρράς, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία του σωματείου μέχρι τα σαλόνια της Β’ Εθνικής, τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί στην έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων στο νομό Λακωνίας.

«Ντράπηκε και η Ντροπή στο Δήμο Ευρώτα. Μισθοί καθαριστριών σχολείων 300 ευρώ, ενώ οι Επιχορηγήσεις Εκδηλώσεων- Πανηγυριών 300.000 ευρώ» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Όλοι Μαζί Νέα Αρχή Για τον Ευρώτα».

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο, θα πραγματοποιηθεί ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ την ΔΕΥΤΕΡΑ 14/10/2024 από ώρας   08:00 έως 14:30 στην περιοχή ΚΑΜΑΡΕΣ ΣΠΑΡΤΗΣ.

Από τους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου ανακοινώνεται ότι ελήφθησαν στις 3-10-2024 οι πίνακες με τα πορίσματα των ενστάσεων από το ζημιογόνο αίτιο ΠΑΓΕΤΟΣ της 26-01-2022 (αφορά ζημιές σε ελιές, πορτοκάλια ομφαλοφόρα και μανταρίνια) καθώς και από το ζημιογόνο αίτιο ΠΑΓΕΤΟΣ της 27-01-2022 (αφορά ζημιές σε πορτοκάλια ΒΑΛΕΝΤΣΙΑ) για τις παρακάτω Δημοτικές Κοινότητες: Μολάων  –  Πακίων  –  Ελαίας – Συκέας.

Με μια λιτή τελετή στον ανδριάντα του βασιλιά Λεωνίδα, ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, υποδέχθηκε, νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου, την ομάδα των τραυματισμένων στο πεδίο της μάχης Γάλλων στρατιωτικών.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην Πελοπόννησο, έγιναν έλεγχοι σε -966- άτομα, εκ των οποίων τα -789- ήταν ημεδαποί και -177- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -673- οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν -99- άτομα, από τα οποία -68- ήταν ημεδαποί και -31-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -52- άτομα.

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σε τοπικές κοινότητες του δήμου Ευρώτα, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέχθησαν -120- άτομα, προσήχθησαν -10- άτομα, ενώ συνελήφθησαν επίσης -8- άτομα, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν -3- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μετά από τις εκλογές για νέο Πρόεδρο που έγιναν την Κυριακή 6/10/2024 στο ΚΤΕΛ Λακωνίας Α.Ε. εκλέχθηκε ως νέος Πρόεδρος ο κ. Καλογερόπουλος Ιωάννης του Κωνσταντίνου .

Στο ερώτημα που πλανάται τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το ενδεχόμενο αυξήσεων στις τιμές πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, απάντησε, στην πρωινή ζώνη του Fly, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, κύριος Ασμάτογλου, ο οποίος υπογράμμισε τον παράγοντα «Μέση Ανατολή», καθώς οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο μέτωπο δεν αποκλείεται να διαμορφώσουν ένα διαφορετικό τοπίο.

Επιστολή απέστειλε ο κ. Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΜ, Πέτρος Ανδρεάκος, στο βουλευτή Λακωνίας κ. Αθανάσιο Δαβάκη, σχετικά με το άρθρο 25 περί ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα με καταβολή σε έως 60 δόσεις του  σχεδίου νόμου  του Υπουργείου Εσωτερικών: «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις».

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων προχώρησε στην πώληση ενός βυτίου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου εσοδείας 2024-2025 στην τιμή των 10,20 €/κιλό.

Με δύο διαδρομές, των 21 χλμ. και των 5 χλμ., έρχεται στη Σπάρτη, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ο 1ος Ημιμαραθώνιος Σπάρτης, σκοπεύοντας να αποτελέσει έναν θεσμό στους αγώνες δρόμου.

«Για ακόμα μία φορά η κυβερνητική ανεπάρκεια έχει προκαλέσει ανασφάλεια στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας. Αγρότες της Λακωνίας αλλά και όλης της χώρας ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ έλαβαν ειδοποιητήρια για την επιστροφή χρηματικών ποσών άμεσων ενισχύσεων», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νάγια Γρηγοράκου.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν το Σεπτέμβριο -27- τροχαία ατυχήματα με -35- παθόντες (νεκροί και σοβαρά τραυματίες).

Μικρής έκτασης φωτιά σημειώθηκε στις Αμύκλες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε ξερά χόρτα, ενώ στο σημείο έσπευσαν οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες έθεσαν άμεσα υπό έλεγχο τις φλόγες.

Συνελήφθη, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ανατολικής Μάνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, 40χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους -5,19- γραμμαρίων, -2- τρίφτες κάνναβης, -1- ζυγαριά και -1- κυνηγετικό όπλο.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, -1- περίπτωση κλοπής, σε όχημα, που έγινε την 2.10.2024 σε τοπική κοινότητα του δήμου Ευρώτα. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο συνεργό του.

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη κατέθεσε στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου η Βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κα Νάγια Γρηγοράκου σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης του Κ.Υ. Καστορείου.