Τα νέα της εβδομάδας στο νομό Λακωνίας

Όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, με μια ματιά!

Απαντήσεις Κρητικού για φλέγοντα ζητήματα της Λακωνίας

Για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο νομό Λακωνίας απάντησε, στην πρωινή ζώνη του Fly, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νεοκλής Κρητικός. Οι προσπάθειες που γίνονται για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Σπάρτης και η συνδρομή ιδιωτών γιατρών, οι εξελίξεις στο θέμα του Πρωτοδικείου της πόλης, η ένταξη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, οι φορολογικές δηλώσεις και τα νέα μέτρα για το ρεύμα, ήταν μερικά από τα θέματα, στα οποία ο βουλευτής Λακωνίας έδωσε τις δικές του απαντήσεις.

Παρεμβάσεις για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης καλεί την Κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση υλοποίησή του έργου του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου. Η Σπάρτη δεν μπορεί να περιμένει άλλο, για να καρπωθεί τα οφέλη ενός τόσο σημαντικού έργου. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν θέση με πράξεις και όχι με λόγια, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Καρβουνιάρης.

Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το έργο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης τελικά ΔΕΝ εντάσσεται στις χρηματοδοτούμενες από το Ταμείο Ανάκαμψης δράσεις και παραπέμπεται στις καλένδες, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ντία Τζανετέα.

Τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκε η χρηματοδότηση του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης από το Ταμείο Ανάκαμψης, ζητούν να μάθουν με ερώτησή τους στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νερό εκπέμπει SOS

Από την Δ.Ε.Υ.Α. Σπάρτης  ανακοινώνεται ότι λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών και της παρατεταμένης λειψυδρίας θα υπάρχει πτώση πίεσης και πιθανή διακοπή νερού στις Τ.Κ. Λογκανίκου, Βασσαρά, Σπαρτιά, Βαμβακούς. Στην Τ.Κ. Καρυών εφόσον κρίνεται αναγκαίο θα γίνεται διακοπή νερού το βράδυ από τις 9 έως 8 το πρωί μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης.

Ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο οδοποιίας

Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης από κοινού με την Ιερά Κοινοβιακή και Ιεραποστολική Μονή Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος ευχαριστεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη Κ. Θεόδωρου Βερούτη και τους εμπλεκόμενους φορείς για την ολοκλήρωση του βελτιωτικού έργου οδοποιίας προς την Ιερά Μονή, ήτοι την διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση του τελευταίου τμήματος μήκους ενός χιλιομέτρου το οποίο μέχρι πρότινος ήταν χωματόδρομος, συνολικού κόστους 180.000 ευρώ.

Οι πυρκαγιές καλά κρατούν …

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στον Αρχάγγελο Λακωνίας. Κινητοποιήθηκαν 47 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, 6 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνέδραμαν υδροφόρες ΟΤΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο χώρο της Υγείας 

Ζητάμε τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Σπάρτης, του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, των Επαγγελματικών  και Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων του Νομού Λακωνίας, ώστε οι Λάκωνες να αποκτήσουν την παροχή Υπηρεσιών Υγείας  που δικαιούνται, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΛ.

Λιμενικά … νέα!

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Γυθείου, για την προσάραξη σε αβαθή ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ιταλίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σε απόσταση περίπου 20μ. από την παραλία Παχιά Άμμος, στην Πλύτρα του Δήμου Μονεμβασιάς. Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, που εντόπισαν το Ι/Φ με τους επιβαίνοντες του να είναι καλά στην υγεία τους. Έγιναν προσπάθειες για την αποκόλληση του ιστιοφόρου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νεάπολης Βοιών για την ύπαρξη ενός ξύλινου σκάφους, με ικανό αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Κυθήρων. Αμέσως, στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε σαράντα ένα (41) αλλοδαπούς άνδρες και τους μετέφερε στο λιμάνι της Νεάπολης, καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με λεωφορείο του Δήμου Μονεμβασιάς σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας στη Νεάπολη. Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί από τους ανωτέρω, ηλικίας 24 και 30 ετών, ως οι διακινητές των υπολοίπων.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νεάπολης Βοιών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 32χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Εσθονίας) μέλος πληρώματος (ειδικότητας Ανθυποπλοίαρχος) φορτηγού (Φ/Γ) πλοίου σημαίας Εσθονίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 1 ν.μ. νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Το Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε στον όρμο Βατίκων, όπου ο ασθενής μετεπιβιβάστηκε σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Νεάπολης, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

Φάκελος Καθαριότητα | Μυαλό δεν βάζουμε …

Η υπηρεσία μας βρέθηκε ξανά στον παραποτάμιο χώρο, στο γήπεδο του Κλαδά. Το είχαμε καθαρίσει, κοιτάξτε εικόνα!  Αυτά είναι χάλια μαύρα, δυστυχώς. Το ξανακαθαρίσαμε! σημειώνει σε ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Γιαννόπουλος.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Ιουλίου ο καθαρισμός και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, τον περιορισμό των οσμών, αλλά και τη βελτίωση της εικόνας των σημείων εναπόθεσης απορριμμάτων.

Έχει και καλά νέα ο χώρος της Υγείας

Η νέα επικουρική Καρδιολόγος, κα. Θωμαϊς Λάμπρου, ανέλαβε  Υπηρεσία στο Νοσοκομείο Μολάων! Η εν λόγω πρόσληψη αποτελεί την 20η κατά σειρά πρόσληψη Ιατρικού Προσωπικού στη Ν.Μ. Μολάων την τελευταία τετραετία.

Σπουδαίο το έργο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ – Καναδά 

Στο studio του Fly βρέθηκαν ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ – Καναδά, κύριος Φώτης Κοκοτός, και ο πρώην πρόεδρος, κύριος Κουτράκος, οι οποίοι μίλησαν στην πρωινή ζώνη του σταθμού για το 76ο συνέδριο του οργανισμού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος, από 22 έως 26 Ιουλίου, στο νομό Λακωνίας.

Ευρύτατο το αστυνομικό δελτίο 

Ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, όπου διενεργήθηκε έλεγχος σε όχημα που επέβαινε ο 41χρονος, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε να κατέχει -7- συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους -7- κιλών και -930- γραμμαρίων, καθώς και -5- δέματα κατεργασμένης  κάνναβης τύπου «σοκολάτα», συνολικού βάρους -25- κιλών και -790- γραμμαρίων.

Συνελήφθη, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, ένας 28χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, συνελήφθη ένας 33χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε τσιγαριλίκι κάνναβης.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε κι ένας 48χρονος αλλοδαπός, γιατί κατελήφθη να οδηγεί όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης. Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε σουγιάς, με μήκος λάμας -7,5- εκατοστά.

Συνελήφθη, χθες (18.7.2024) το πρωί, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, 42χρονος ημεδαπός, γιατί προσπάθησε να εισέλθει σε εργοστάσιο, δίχως όμως να ολοκληρώσει την πράξη καθώς έγινε αντιληπτός. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την προανάκριση του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, ο 42χρονος είχε διαπράξει ακόμη -2- περιπτώσεις κλοπών σε εργοστάσιο και σε οικία, κατά το χρονικό διάστημα από 18.6.2024 έως και την 9.7.2024 στη Σπάρτη και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, όπου αφαίρεσε, μεταξύ άλλων, ρολόι παροχής ρεύματος, χάλκινα καλώδια και χάλκινες σωλήνες. Τέλος, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Τέλος, συνελήφθησαν στο Δήμο Σπάρτης ένας 23χρονος, γιατί κατείχε σουγιά, με μήκος λάμας -13- εκατοστά, ένας 28χρονος, γιατί κατείχε μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας), η οποία κατασχέθηκε, καθώς κι ένας 54χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή εκτόξευσης χημικών ουσιών (σπρέι πιπεριού) καθώς και μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο (γκλοπ).

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, -1- περίπτωση κλοπής σε βάρος Οργανισμού, που έγινε την 14.7.2024 σε τοπικές κοινότητες των δήμων Ευρώτα και Σπάρτης. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -2- ημεδαπών, ηλικίας 20 και 21 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.

Κλείνει για καλό σκοπό η οδός Αγίου Νίκωνος

Κλειστή έως τις 10 Αυγούστου θα παραμείνει η οδός Αγίου Νίκωνος στο τμήμα μεταξύ της Λυκούργου και της Ευαγγελιστρίας, λόγω εργασιών κατεδάφισης των αποθηκών που βρίσκονται στο ανατολικό αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, επί της Αγίου Νίκωνος.

Νέα Ερώτηση της Νάγιας Γρηγοράκου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, κατέθεσε η Βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κα Νάγια Γργηγοράκου, σχετικά με την ανάγκη εφαρμογής της ενιαίας κάρτας για την ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα για τις φορολογικές δηλώσεις, όπως ξεκαθάρισε, σήμερα, στην πρωινή ζώνη του Fly, η κυρία Παπαγιαννοπούλου, επικεφαλής των Φοροτεχνικών – Λογιστών Λακωνίας, η οποία ανέπτυξε όλα τα θεσμικά αιτήματα του κλάδου, καθώς και τα προβλήματα που καταγράφονται στην καθημερινότητα.

Έξω πάμε καλά! 

Σε πανηγυρικό κλίμα έγινε η τελετή έναρξης των φετινών Διεθνών Παιδικών Αγώνων, οι οποίοι διεξάγονται στην πόλη Λεόν του Μεξικού, με τον Δήμο Σπάρτης να συμπληρώνει 40 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας.