Τα νέα της εβδομάδας στο νομό Λακωνίας

Όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, με μια ματιά!

Προειδοποιήσεις της ΔΕΥΑΣ
Λόγω της λειψυδρίας και της παρατεταμένης ανομβρίας, είναι επιτακτική ανάγκη για λελογισμένη χρήση νερού. Το νερό είναι υπόθεση όλων και κάθε σταγόνα μετράει!
Υπενθυμίζουμε ότι:

1. Απαγορεύεται η χρήση νερού για άρδευση από δίκτυα ύδρευσης

2. Απαγορεύεται η λήψη νερού από πυροσβεστικούς κρουνούς για ιδιωτική χρήση, γιατί εκτός από το ότι είναι παράνομο, εγκυμονεί κίνδυνους μόλυνσης του δικτύου.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Σπάρτης θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους και θα επιβάλει πρόστιμα στους παραβάτες.


Βουλευτικές … παρεμβάσεις για την Πελλάνα 

Δυστυχώς, παρά την πρόσφατη κλοπή που σημειώθηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πελλάνας, ο εν λόγω χώρος θα παραμείνει χωρίς επιπλέον φυλακτικό προσωπικό. Αυτό προκύπτει από την Απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στην Ερώτηση της Βουλευτού Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κας Νάγιας Γρηγοράκου, στις 19/06/2024 προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη με θέμα: «Κλοπή στον αρχαιολογικό χώρο της Πελλάνας.

Τη συνεχιζόμενη κατάσταση των αρχαιοτήτων της Πελλάνας, που είχε ως αποτέλεσμα και τη θρασύτατη πρόσφατη κλοπή του στεγάστρου του μυκηναϊκού τάφου και το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και εμπρός, θέτει στη νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Θανάσης Δαβάκης προς την υπουργό Πολιτισμού …


Ομιλία Κρητικού για τον Τουρισμό 

Ομιλία στη Συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 11 Ιουλίου, πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός, στο πλαίσιο της συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού.

 

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Λακωνία 
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για το Σαββατοκύριακο προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στη Λακωνία.

 

Νέες διακοπές ρεύματος 
Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο, θα πραγματοποιηθεί ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ την ΔΕΥΤΕΡΑ 15/7/2024 από

1. 08:30 έως 13:00 στην περιοχή: ΣΤΕΦΑΝΙΑ

2. 13:00 έως 15:00 ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ

 

Δίχως τέλος οι συλλήψεις στο νομό 

Συνελήφθη, χθες (9.7.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης, 37χρονος ημεδαπός γιατί την 8.7.2024 εγκατέλειψε -6- κουτάβια. Επιπλέον, στον 37χρονο επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Επίσης, συνελήφθη, χθες (9.7.2024) το μεσημέρι, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης, 33χρονος ημεδαπός, γιατί διαπιστώθηκε να κατέχει σκύλο για τον οποίο δεν πληρούνταν οι κανόνες ευζωίας του. Τέλος, στον 33χρονο επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.
Συνελήφθησαν στη Λακωνία:

· Έξι (6) ημεδαποί, για ναρκωτικά.

· Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

· Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Δεν φαίνεται φως στο τούνελ για το νέο Μουσείο 
Το ΔΣ του σωματείου ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ αισθανόμαστε την υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες και συμπατριώτες μας να τους ενημερώσουμε ότι ο αγώνας και η προσπάθεια των Σπαρτιατών και γενικότερα των Λακώνων και των φίλων της Σπάρτης για την απόκτηση του Νέου Διαχρονικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης τελικά ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ!

 

Καταγγέλλει υπουργικές απειλές η Μαίρη Τσιρώνη
Για απειλές και υποτίμηση των ιατρικών συλλόγων, των γιατρών και των πολιτών έκανε λόγο, στην πρωινή ζώνη του Fly, η πρόεδρος του ΙΣΛ, Μαίρη Τσιρώνη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γεωργιάδη στη Βουλή, ο οποίος σημείωσε ότι όσοι ιδιώτες γιατροί δεν στηρίζουν με εφημερίες τα δημόσια νοσοκομεία θα αποβάλλονται από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Η κυρία Τσιρώνη σχολίασε καυστικά την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, κάνοντας λόγο για συνειδητή απαξίωση του δημοσίου τομέα.

 

Κηρύσσεται άγονο το Νοσοκομείο Σπάρτης 

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτό το αίτημα όλων των βουλευτών της Λακωνίας -όπως είχε διατυπωθεί στη συνάντηση μαζί του στις 22/3/2024 -να κηρυχθεί το Νοσοκομείο της Σπάρτης ΑΓΟΝΟ.


Ο απολογισμός της ασφάλτου 

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, τον Ιούνιο, σημειώθηκαν -26- τροχαία ατυχήματα με -33- παθόντες (νεκροί και σοβαρά τραυματίες).

Ειδικότερα σημειώθηκαν:

  • -4- θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, με -4- νεκρούς,
  • -1- σοβαρό τροχαίο ατύχημα, με -1- σοβαρά τραυματία,
  • -21- ελαφρά τροχαία ατυχήματα, με -28- ελαφρά τραυματίες.

 

Τα είπαν Εμπορικός Σπάρτης κι Επιμελητήριο Λακωνίας 
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης όπου ο πρόεδρος Γιάννης Καρβουνιαρης και το νέο διοικητικό συμβούλιο υποδέχτηκαν τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Γιάννη Παναρίτη.


Αντίστροφη μέτρηση για το 76ο Ετήσιο Συνέδριο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ – Καναδά! 

22-26 Ιουλίου!

Ο δραστήριος οργανισμός που συνδέει την ομογένεια με τη Λακωνία, σε ένα πολυήμερο συνέδριο με πολυάριθμες δραστηριότητες κι εκδηλώσεις!

Επισκέψεις και ξεναγήσεις σε όλο το νομό!

Ενδιαφέρουσες επιστημονικές παρουσιάσεις!

Πολιτιστικές εκδηλώσεις!

25 υποτροφίες σε νέους Λάκωνες!

Η Παλλακωνική Ομοσπονδία ΗΠΑ Καναδά, με

διαρκή φιλανθρωπική ενίσχυση της εκκλησίας και σημαντική συμβολή στον αρχαιολογικό χώρο του Αμύκλαιου αλλά και στο Γεράκι, επιστρέφει στις ρίζες της!

Το 76ο συνέδριο στη Λακωνία!

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα στο www.flynews.gr