Τα νέα της εβδομάδας στο νομό Λακωνίας

Όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, με μια ματιά!

Στην κορυφή της ατζέντας η Υγεία | Η καυστική τοποθέτηση της Νάγιας Γρηγοράκου στον Fly 

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ για την Υγεία που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες ο Fly, η κυρία Νάγια Γρηγοράκου μίλησε στην πρωινή ζώνη του σταθμού, για τις πολυάριθμες παρεμβάσεις της στη Βουλή, τα προβλήματα υποστελέχωσης που καταγράφονται στο νομό, τα Κέντρα Υγείας της Λακωνίας, αλλά και τις απαραίτητες ενέργειες, στις οποίες οφείλει να προβεί η Πολιτεία τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα. Δυστυχώς, βρισκόμαστε στο σημείο όπου βρισκόμασταν ένα χρόνο πριν, σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να γίνει κάτι στο χώρο της Υγείας στη Λακωνία, καθώς δεν μπορεί η απάντηση από πλευράς ΝΔ στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα να είναι πάντα «κάντε υπομονή και σε δύο χρόνια θα έχουμε το νέο νοσοκομείο που κατασκευάζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ.

 

78 αλλοδαποί σε παραλία της Μονεμβασιάς 

Ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Μονεμβασιάς για την ύπαρξη αλλοδαπών στην παραλία «ΔΡΙΜΙΣΚΟΣ» πλησίον της περιοχής Κυπαρισσίου. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν 78 άτομα. Οι προαναφερθέντες, με τη συνδρομή προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., μεταφέρθηκαν σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του δήμου Μονεμβασιάς, ενώ ένας άντρας μεταφέρθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων για νοσηλεία.

 

Συλλήψεις στη Σπάρτη για απόπειρα ανθρωποκτονίας! Νέα αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο

Συνελήφθησαν, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, -3- ημεδαποί, ηλικίας 45, 40 και 49 ετών, αντίστοιχα, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Σπάρτης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Νέα αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν έλεγχοι σε -1.211- άτομα, εκ των οποίων τα -1.006- ήταν ημεδαποί και -205- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -873- οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν -83- άτομα, από τα οποία -61- ήταν ημεδαποί και -22-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -52- άτομα.

 

Προεκλογικές … επισκέψεις στη Λακωνία

Ο Μητσοτάκης κατάντησε τη χώρα «μπανανία», σημείωσε στην κάμερα του Flynews ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σπάρτη. Μάλιστα, στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι σέβεται το γεγονός ότι η Λακωνία έχει «δεξιά» παράδοση, αλλά κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να αναλογιστούν αν είναι ευχαριστημένοι από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Προφανώς και θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα στις Ευρωεκλογές, σημείωσε μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που παραχώρησε, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λακωνία, ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος καταπιάστηκε με την επερχόμενη εκλογική μάχη, σχολίασε όλα τα επίκαιρα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την ΚΑΠ, στρέφοντας τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την πόλη της Σπάρτης επισκέφτηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κ. Όλγα Μαρκογιαννάκη στο πλαίσιο της προεκλογικής της περιοδείας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, έχοντας στο πλευρό της τη Νάγια Γρηγοράκου.

 

Σημαντική επισήμανση Νεοκλή Κρητικού 

Τις επισημάνσεις πολλών μη μισθωτών ασφαλισμένων, οι οποίοι βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης, πλην είναι εγκλωβισμένοι, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών και περιμένουν να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 115, του προσφάτως ψηφισθέντος ασφαλιστικού νομοσχεδίου (Ν. 5078/2023), επισημαίνει ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

 

37ο Φεστιβάλ Σαϊνοπουλείου με κορυφαίο πρόγραμμα!

Το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα και o Δήμος Σπάρτης ανακοίνωσαν το πρόγραμμα του φετινού 37ου Φεστιβάλ, στο οποίο δεσπόζουν οι συναυλίες του Νίκου Πορτοκάλογλου, της Γιώτας Νέγκας, του Μάριου Φραγκούλη και της Πέγκυς Ζήνα.

 

Βγαίνει μπροστά η … Σπάρτη Μπροστά!

Δεν έχουμε δει αναπτυξιακό σχέδιο για το δήμο Σπάρτης, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Σπάρτη Μπροστά».   

 

Υπερήφανος Τριχείλης για τις 7 Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Μονεμβασιάς 

Απολαύστε την ξεχωριστή παραθαλάσσια ομορφιά του Δήμου Μονεμβασιάς, καλεί τους επισκέπτες ο Ηρακλής Τριχείλης, δηλώνοντας την υπερηφάνειά του για τις 7 γαλάζιες σημαίες που απέσπασε ο δήμος.

 

Με σημαντική ημερίδα ξεκινά τη θητεία του το νέο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης

Ο Εμπορικός  Σύλλογος Σπάρτης σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 στις 18:00 μμ στο ξενοδοχείο Μενελάιον με θέματα: «Ψηφιακό Ωράριο, Ψηφιακή Κάρτα, Απολογιστική Δήλωση Ergani 2» και «Τεκμαρτός Τρόπος Φορολόγησης Επαγγελματιών».

 

Ενημέρωση για τα ακαθάριστα από το Δήμο Ευρώτα

Ο Δήμος Ευρώτα ενημερώνει τους πολίτες ότι άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση καθαρισμού του οικοπέδου τους έως 30 Ιουνίου. Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα ή να υποβάλλουν ένσταση σε περίπτωση κύρωσης.

 

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι παραγωγοί της Λογγάστρας;

Ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε τον πίνακα µε τα πορίσµατα εκτίµησης των ζηµιών από το ζηµιογόνο αίτιο ΧΑΛΑΖΙ της 07/01/2024 στις καλλιέργειες παραγωγών της ∆/Τ.Κ ΛΟΓΓΑΣΤΡΑΣ. Τα πορίσµατα αυτά είναι στη διάθεση των ενδιαφεροµένων παραγωγών µέχρι την 06/06/2024.