Τα νέα της εβδομάδας στο νομό Λακωνίας

Όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, με μια ματιά!

Η πρόοδος, η παρακολούθηση και ο προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών κρίσιμων έργων υποδομής, ήταν το κεντρικό θέμα της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, που πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν το φράγμα Κελεφίνας, το Αρδευτικό Τρινάσου, οι υποδομές γύρω από το Νέο Νοσοκομείο Σπάρτης, αλλά και η παράκαμψη Σκάλα – Βλαχιώτη και η βελτίωση της Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για μια πρώτη συζήτηση με τη νέα πολιτική ηγεσία, βρέθηκε ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ο κανονισμός ΕΛΓΑ, τα εσπεριδοειδή και η Αλιεία.

Για το ερευνητικό έργο που υλοποιείται στο Ιερό των Αμυκλών ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε τον χώρο του Ιερού στον λόφο της Αγίας Κυριακής και ξεναγήθηκε στα μνημειακά σύνολα, τον θρόνο του Απόλλωνα, τον βωμό και τα οικοδομήματα, από τον επιστημονικό υπεύθυνο και διευθυντή του Ερευνητικού Προγράμματος Αμυκλών, αναπληρωτή Καθηγητή, κ. Σταύρο Βλίζο.

Με δεδομένη την λειψυδρία, αλλά και ταφαινόμενα αλόγιστης χρήσης νερού που έχουν καταγραφεί, με συνέπεια να δημιουργείται έντονο πρόβλημα στην υδροδότηση Κοινοτήτων και στην άρδευση καλλιεργειών, ο Δήμος Σπάρτης απευθύνει εκ νέου έκκληση σε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες να περιορίσουν τη χρήση του νερού.

Ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος, νυν Διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, θα είναι ο νέος Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Γιάννη Καρβέλη. Η θητεία του θα είναι 4ετούς διάρκειας.

Συνελήφθησαν, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, -2- ημεδαποί, 23χρονος και 24χρονη, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Συνελήφθησαν, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, -3- ανήλικοι ημεδαποί, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα μαζί με ακόμη έναν ανήλικο ημεδαπό, διέρρηξαν οικία ημεδαπής δίχως όμως να αφαιρέσουν κάτι. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη -4- ημεδαποί, γονείς των ανωτέρω ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.

Ύστερα από πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι 6 άτομα τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ηρωίνης και κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Για τα έργα πνοής αγροτικών υποδομών της Λακωνίας, συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Σε πώληση δύο βυτίων έξτρα παρθένου ελαιολάδου, οξύτητας 0,36, στην τιμή των 7,40 ευρώ το κιλό προχώρησε ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός (ΑΕΣ) Ασωπού.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων», εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την βαθιά θλίψη σύσσωμης της εκπαιδευτικής μας κοινότητας για την πρόωρη απώλεια της εξαιρετικής συναδέλφου, Παιδαγωγού Βασιλικής Καμπέρη.

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο χαμό της Γεωργίας Οικονομάκη, ακούραστης μαχήτριας της ζωής, ενεργού μέλους της τοπικής κοινωνίας και συνοδοιπόρο μας στις διεκδικήσεις για το καλό του τόπου μας, αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά της η παράταξη Σπάρτη Νέα Πορεία.

Για υποστελεχωμένες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στη Λακωνία κάνουν λόγο σε επιστολή τους προς τον αρμόδιο υπουργό τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων του νομού.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, Ιωάννης Καρβουνιάρης, και ο αντιπρόεδρος, Γεώργιος Φουντούκης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κ. Θεόδωρο Βερούτη, στα γραφεία της Περιφέρειας, όπου σε πολύ καλό κλίμα και μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αγορά και οι συνάδελφοι μας, καθώς και τους τρόπους που μπορεί να αναπτυχθεί η πόλη της Σπάρτης και γενικότερα ο νομός μας.

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Λευκή Νύχτα στη Σπάρτη με την υπογραφή του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης.

Δευτέρα 12 Αυγούστου, στις 21.30, ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο. Μαζί του η Βίκυ Καρατζόγλου και ο Βύρων Τσουράπης. Εισιτήρια προπωλούνται στο κατάστημα Videorama και τα γραφεία του Σαϊνοπουλείου/.