ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας: Είναι θεσμικά ορθό ο Στέφανος Κασσελάκης να ορκιστεί Βουλευτής

"Οι έδρες ανήκουν στο κόμμα και η απαίτηση του είναι να μην παρεμποδίσουν την είσοδο του Προέδρου μας στο κοινοβούλιο"

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενέκρινε ευρύτατη πλειοψηφία το παρακάτω πολιτικό κείμενο:
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που η ελληνική κοινωνία βάλλεται από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΝΔ- Μητσοτάκη, είναι πλέον πολιτική αναγκαιότητα ,κατά την άποψή μας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τέταρτος πολιτειακός παράγοντας κατά το Σύνταγμα, να ορκιστεί βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου από την στιγμή που υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ εξέλεξε Πρόεδρο με την ψήφο της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του, για να δώσει μάχες σε όλα τα μέτωπα στο καθεστώς και την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η ενέργεια του συντρόφου μας εκπροσώπου του απόδημου ελληνισμού με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας Όθωνα Ηλιόπουλου, να παραιτηθεί από βουλευτής και την θέση του να καταλάβει ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν αντανακλά μόνο την βούληση των μελών και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι επιπλέον κορυφαία πράξη πολιτικού θάρρους απέναντι στον προοδευτικό κόσμο της χώρας που αγωνιά για το μέλλον της πατρίδας μας.

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτυπώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο σχετίζεται άμεσα με το πρόγραμμα και την πολιτική στρατηγική του. Επομένως οι βουλευτές που εκλέγονται είναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν αυτό τον προσανατολισμό, αυτό επιβεβαιώθηκε άλλωστε και με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.
Είναι αναγκαίο λοιπόν αφού διασφαλιστεί αυτή η δυνατότητα ο πρόεδρος τού κόμματος και εν δύναμη αυριανός πρωθυπουργός, να έχει λόγο στις νομοθετικές πράξεις, να τοποθετείται στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του κόμματος, να παρουσιάζει και να αναλύει το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.
Τέλος να συμμετέχει σαν τέταρτος πολιτειακός παράγοντας στις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.
Είναι λοιπόν θεσμικά ορθό αλλά και πολιτικά αναγκαίο ο σ. Στέφανος Κασσελάκης σαν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ως βουλευτής των αποδήμων Ελλήνων
θα μεταφέρει την φωνή όλων των προοδευτικών πολιτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο
Για μας που καθημερινά δίνουμε μάχες ανιδιοτελώς στο πλευρό της κοινωνίας των πολιτών μαζί με χιλιάδες μέλη υπάρχουν θέματα αρχής αδιαπραγμάτευτα
Δεν υπάρχει δικαιολογία κανένα ιδεολόγημα, καμμιά νομιμοποίηση υποψηφίων του ψηφοδελτίου Επικρατείας που η θέση τους σε αυτό έγινε με επιλογή από τα όργανα του κόμματος χωρίς σταυροδοσία.
Οι έδρες ανήκουν στο κόμμα και η απαίτηση του είναι να μην παρεμποδίσουν την είσοδο
του Προέδρου μας στο κοινοβούλιο.
Καλούμε όλους τους υποψηφίους και τις υποψήφιες που είναι σε θέσεις κάτω από τον Όθωνα Ηλιόπουλο να παραιτηθούν και να παραδώσουν την έδρα τους στο κόμμα υπέρ του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου με σαφή και δημόσια δήλωσή τους