Σωρεία συλλήψεων κι εξιχνιάσεων στην Πελοπόννησο

Όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες

Συνελήφθη, προχθές (12.2.2022) το βράδυ, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, 23χρονος ημεδαπός, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, που περιλαμβάνει ακόμη έναν 20χρονο ημεδαπό καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένης και με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή αιχμηρού αντικειμένου (μαχαιριού), την ακινητοποίησαν και της αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εντόπισαν τον 23χρονο προχθές (12.2.2022) το βράδυ, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας και τον συνέλαβαν, ενώ κατέσχεσαν και όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων καθώς και η ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών του.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, μία περίπτωση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης, που έγινε την 12.2.2022, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο 46χρονων ημεδαπών, για απάτη. Ειδικότερα, οι δράστες προσποιούμενοι τους υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ και με πρόσχημα και με το πρόσχημα βλάβης, την έπεισε να αφήσει σε εμφανές σημείο, χρήματα και κοσμήματα, προκειμένου να τα προστατεύσει από δήθεν πυρκαγιά, τα οποία όμως αφαίρεσε σε ανύποπτο χρόνο.

Παράλληλα, συνελήφθη, προχθές (12.2.2022) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορίνθιας, 40χρονος αλλοδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης και ναρκωτικό δισκίο, τα οποία, όπως προέκυψε, τα είχε προμηθευτεί από 35χρονο αλλοδαπό έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, ο οποίος και συνελήφθη. Τέλος, στην κατοχή του 35χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 30ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθη, χθες (13.2.2022) το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 37χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Τέλος, συνελήφθη, χθες (13.2.2022) το απόγευμα, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 30χρονος αλλοδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.