Υλικά για 6 άτομα
1 φύλλο σφολιάτας | 1 κρόκο αυγού | 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο | 1/2 φλ τσ χοντροτριμμένη σελινόριζα | 1 κ γλ ξερό θυμάρι | 2 κ σ ελαιόλαδο | 2 φιλέτα κοτόπουλο | 120 γρ μανιτάρια κομμένα σε φετούλες | 3 κ σ αλεύρι γ.ο.τ.χ. | 1 φλ τσ ζωμό κότας | 1 κ γλ μουστάρδα | 2 κ γλ ξύδι | αλάτι και πιπέρι | σουσάμι για γαρνίρισμα
Τρόπος παρασκευής
1. Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους, να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτετε το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, τα μανιτάρια και το θυμάρι. Τα αφήνετε να μαραθούν και ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τον ζωμό κότας.
2. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτετε την μουστάρδα, το ξύδι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε, αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις και κατεβάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
3. Απλώνετε την σφολιάτα και τοποθετείτε στο φαρδύτερο μέρος της το κρύο μείγμα. Τυλίγετε σε ρολό και αλείφετε με τον χτυπημένο κρόκο του αυγού. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160ο για 45′-50′.