Στον υφυπουργό Υγείας ο Νεοκλής Κρητικός

Αίτημα για δομή ψυχικής υγείας στη Λακωνία

Με τον αρμόδιο για θέματα Ψυχικής Υγείας Υφυπουργό, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, συναντήθηκε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Η συνάντησή τους συναρτάται άμεσα με τηνπροηγούμενη (18 Ιουνίου), κατά την οποία ο κ. Κρητικός είχε ζητήσει κατευθύνσεις για σύσταση κοινοτικής δομής Ψυχικής Υγείας.

Ο κ. Υφυπουργός τον ενημέρωσε ότι στην επόμενη Πρόσκληση για «Πολυδύναμα Συμβουλευτικά Κέντρα» θα συμπεριληφθεί η Σπάρτη. «Πρόκειται για Κέντρα που εστιάζουν στην αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών εξαρτήσεων. Η χρηματοδότησή τους προέρχεται από το ΠΔΕ και το ΕΣΠΑ», σημείωσε ο Νεοκλής Κρητικός.

Μαζί του ήταν η συντοπίτισσά μας, Ψυχολόγος, ιδρύτρια της ΕΞελίσσω, Πέγκυ Καραμπάτου. Εξάλλου, ο κ. Υφυπουργός την ενημέρωσε για τη συμμετοχή των ΑΜΚΕ Ψυχικής Υγείας στις δομές που συστήνονται από το Υπουργείο Υγείας.

Επιπλέον, συζήτησαν και για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, η οποία θα εφαρμοσθεί από 1/1/2025 και προβλέπει τη δημιουργία ενός Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. Το Εθνικό Δίκτυο θα εξαπλώνεται στις επτά υγειονομικές περιφέρειες, κάθε μια εκ των οποίων θα έχει ένα συντονιστή.