Στον διοικητή Δ.ΥΠ.Α ο Νεοκλής Κρητικός

"Ειδικότητα ξενοδοχειακών στην ΕΠ.ΑΣ Σπάρτης και κτιριακή-λειτουργική αναβάθμισή της"

Το Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α. Σπύρο Πρωτοψάλτη, επισκέφθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου, ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Συζήτησαν για την «επένδυση» στη δυναμικά εξελισσόμενη ειδικότητα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων για την ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α. Σπάρτης, με έδρα το Παρόρι. Απαραίτητη προϋπόθεση οι μαθητές που θα πραγματοποιήσουν την πρακτική άσκησή τους επί 4 εξάμηνα, ν’ απορροφηθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν όλο το χρόνο. Βάσει της σχετικής προκήρυξης για το 2024-’25 που δημοσιεύθηκε την περασμένη Δευτέρα, εφόσον υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος, τουλάχιστον από 13-15 άτομα, θα συγκροτηθεί το τμήμα.
«Αναμφίβολα, η Λακωνία διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών, οι οποίες πιστεύω πως θα υποδεχθούν τους υποψήφιους μαθητές και θα αποτελέσουν τον καλύτερο προθάλαμο της εκπαίδευσής τους», τόνισε ο κ. Κρητικός, ο οποίος δήλωσε διαθέσιμος να συμβάλλει με όποιον τρόπο μπορεί στην ανάπτυξη αυτής της συνεργασίας.
Επιπλέον, ο κ. Πρωτοψάλτης τον ενημέρωσε για το φιλόδοξο έργο της ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων 37 ΕΠ.ΑΣ. -μεταξύ των οποίων και η ΕΠ.ΑΣ. Σπάρτης- με στόχο τη ριζική αλλαγή της εικόνας τους.
Με το έργο αυτό -που θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2025- η Δ.ΥΠ.Α. θ’ αποκτήσει λειτουργικά, ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, με σύγχρονους εκπαιδευτικούς χώρους και αναβαθμισμένες ψηφιακές υποδομές.