Στο κόκκινο η παραβατικότητα στην Πελοπόννησο

Συλλήψεις σε Αργολίδα και Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (2.10.2024) το πρωί, σε τοπικές κοινότητες των δήμων Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών και Ναυπλίου καθώς και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέχθησαν -32- άτομα προσήχθησαν -8-, ενώ συνελήφθησαν -8- άτομα για τα ακόλουθα αδικήματα:

· -4- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και

· -4- άτομα, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνελήφθη -1- άτομο και για παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά, όπλα και περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Μεσσηνία

Συνελήφθη, χθες (1.10.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του δήμου Μεσσήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 70χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά, όπλα και περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε αγροικία και αποθήκες του 70χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ποσότητες κάνναβης (κλώνοι, φύλλα), συνολικού βάρους -600- γραμμαρίων,

· -3- όπλα για θήρα με κινητό ουραίο, λειόκαννα,

· -1- εμπροσθογεμές δίκαννο όπλο,

· -1- πιστόλα, με εκτεταμένες οξειδώσεις χωρίς πιστολοειδή λαβή,

· -1- μεταλλική πολεμική χειροβομβίδα αμερικανικού τύπου, ανενεργή,

· -1- μεταλλική γεμιστήρα πιστολιού,

· -5- φυσίγγια πυροβόλου όπλου,

· -1- αγγείο φύλαξης υγρών, μετά μίας λαβής,

· -1- πυξίδα (αγγείο) με κολλημένο πώμα,

· -1- σκύφος με αναπαραστάσεις,

· τμήμα ρωμαϊκού αμφορέα.

Τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα, εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και θα παραδοθούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Μία ακόμη σύλληψη για κλοπή 

Συνελήφθη, χθες (30.9.2024) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 29χρονος ημεδαπός, γιατί λίγη ώρα νωρίτερα, αφαίρεσε από οικία, πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και κάρτες τραπέζης και -2- κινητά τηλέφωνα, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε.