Στο κόκκινο η παραβατικότητα στην Πελοπόννησο

Μπαράζ συλλήψεων κι εξιχνιάσεων υποθέσεων

Προχθές (19.6.2024), άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον ιατρό επικοινώνησε με ηλικιωμένη ημεδαπή και με το πρόσχημα άμεσης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού της προσώπου, κατάφερε να την πείσει να απορρίψει από το μπαλκόνι της οικίας της, τσάντα με χρήματα και χρυσαφικά. Ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι αυτός που παρέλαβε την ανωτέρω τσάντα ήταν 22χρονος αλλοδαπός, ο οποίος χθες (20.6.2024) το μεσημέρι εντοπίσθηκε στην Καλαμάτα και συνελήφθη. Τέλος, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρο που διέμενε βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -390- ευρώ.

Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς ΡΟΜΑ

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, χθες (20.6.2024) το πρωί, στο Δήμο Σικυωνίων πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέχθησαν -35- άτομα, προσήχθησαν -12- άτομα, ενώ συνελήφθησαν επίσης -7- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

· -6- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,

· -1- άτομο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν -16- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξιχνιάστηκαν κλοπές στη Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -7- περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής σε οικίες στη Μεσσηνία.

Για τις υποθέσεις αυτές, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε προχθές (19.6.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, συνελήφθησαν -2- ημεδαποί, ηλικίας 27 και 45 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 20χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση, που διεξήχθη από τους ανωτέρω αστυνομικούς, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία

αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την 15.1.2024 έως και την 18.6.2024, οι παραπάνω κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κλοπών σε οικίες στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει συνολικά -1- περίπτωση απόπειρας κλοπής και -6- περιπτώσεις κλοπών, όπου είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και αεροβόλα όπλα, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -120.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Νέα εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής στην Κόρινθο 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, -1- περίπτωση κλοπής βαλίτσας ημεδαπής, που έγινε την 7.6.2024 στην Κόρινθο. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων που περιείχε η βαλίτσα βρέθηκαν και αποδόθηκαν. Τέλος, κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.