Στο Υπουργείο Υποδομών ο Νεοκλής Κρητικός

Όλα όσα συζητήθηκαν για έργα στο νομό Λακωνίας

Για τα έργα πνοής αγροτικών υποδομών της Λακωνίας, συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα την Παρασκευή 19 Ιουλίου, ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Με την κατάθεση Ερώτησης (Μάρτιο) είχε θέσει υπόψη του κου. Υπουργού το πρόβλημα της διακοπής υδροδότησης σε Τ.Κ. της Δ.Ε. Οινούντος, που θα ανακύψει μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του Φράγματος.

Για να εξηγήσουν τον υπαρκτό κίνδυνο βρέθηκαν μαζί με τον κ. Κρητικό, στελέχη της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Σπάρτης: ο Γενικός Δ/ντης Ηλίας Τρακάκης, ο Πρόεδρος Δημήτρης Αρβανίτης & ο Προϊστάμενος της Τ.Υ., Δημήτρης Κουραντής.

Ο Γενικής Δ/ντης Υδραυλικών Λιμενικών Κτιριακών Υποδομών, Αντώνης Κοτσώνης, τους ενημέρωσε πως θα χρειαστεί η εκπόνηση υδρογεωλογικής μελέτης. Ομοίως, μελέτες θα χρειαστούν για τη δυνατότητα παροχέτευσης νερού για άρδευση από το Φράγμα Κελεφίνας σε Κοινότητες της Δ.Ε. Οινούντος και για τη δυνατότητα άρδευσης με φυσική ροή από το Φράγμα, εκτάσεων της Δ.Ε. Θεραπνών.

«Όλα αυτά, ενώ βρισκόμαστε ακόμη εν αναμονή της κατακύρωσης του οριστικού μειοδότη. Όταν εκείνος αναδειχθεί, θα διενεργηθεί προσυμβατικός έλεγχος νομιμότητας της δημόσιας Σύμβασης από το Ελ.Συν. και ακολούθως θα δοθεί προέγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή του Υπ.Α.Α.Τ», υπογράμμισε ο Νεοκλής Κρητικός.

Αναφορικά με το Κλειστό Αρδευτικό Δίκτυο Τρινάσου: Ο κ. Κοτσώνης σημείωσε πως ολοκληρώνεται στις 31.12.24 η Μελέτη, ύψους 1,5 εκ. €, ενώ από τον Οκτώβριο πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε η κατασκευή του να συμπεριληφθεί στις προκηρύξεις του Π.Α.Α. του Υπ.Α.Α.Τ., ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο ύψους 53 εκ. €.

Σχετικά με την Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου (κατά τμήματα): Ο Γενικός Δ/ντης Συγκοινωνιακών Υποδομών, Δημήτρης Αναγνώπουλος, γνωστοποίησε στους παρευρισκόμενους, πως είναι ώριμη μελετητικά. Ο κ. Κρητικός ενημέρωσε τον κ. Γενικό, πως πρόσφατα, ο Γενικός Δ/ντης Χωροταξικής, Περιβαλλοντικής & Αγροτικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/ννησου, Δυτ. Ελλάδος & Ιονίου, αποφάσισε την παράταση της χρονικής διάρκειας ισχύος της ΑΕΠΟ, έως τις 7.4.2029.