Στις άγονες περιοχές Α’ Κατηγορίας το Νοσοκομείο Σπάρτης

Τι συνεπάγεται η απόφαση αυτή σύμφωνα με τον Νεοκλή Κρητικό

Στις προβληματικές και άγονες περιοχές Α΄ κατηγορίας εντάσσεται με ΚΥΑ -η έκδοση της οποίας αναμένεται τις επόμενες μέρες- η Σπάρτη.
Με τη νέα ρύθμιση, αρκετές περιοχές που σήμερα είναι χαρακτηρισμένες ως Β΄, θα αναβαθμιστούν σε Α΄, γεγονός που συνεπάγεται και την αύξηση των απολαβών των υπηρετούντων ιατρών.
Στις ειδικότητες με πολύ μεγάλη έλλειψη, θα καταβάλλεται πλέον του μηνιαίου οικονομικού κινήτρου προσέλκυσης και παραμονής, μηνιαίο επίδομα για υγειονομική δομή προβληματικής και άγονης περιοχής κατηγορίας Α΄ και Β’ αντίστοιχα.
Από το Νοέμβριο ’23 και βλέποντας το επαναλαμβανόμενο μοτίβο των άγονων προκηρύξεων για τη Ν.Μ. Σπάρτης, με μια σειρά ενεργειών -Κοινοβουλευτικός Έλεγχος, επαφές με πολιτική ηγεσία Υπ. Υγείας, ομιλία στην Ολομέλεια και στις Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων & Περιφερειών- επιδίωξα τη μετατροπή της σε Άγονη Α’ Κατηγορίας, ομοίως με την υγειονομική δομή των Μολάων.
Κοινός παρονομαστής των τοποθετήσεών μου, πως πρόκειται για ενιαίο, αδιάσπαστο Νοσοκομείο, με ίδιες απαιτήσεις και ανάγκες και πως και οι δύο μονάδες (Σπάρτης-Μολάων) πρέπει να λειτουργούν ως ένα και να αναβαθμίζουν προοδευτικά το επίπεδο των υπηρεσιών τους.
Προσδοκώ πως η αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος του ελλείμματος ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ, τοποθετείται σε νέες βάσεις.
Θα επιμείνω να προσπαθώ, ώστε όλες οι δομές της Λακωνίας να καταστούν ελκυστικότερες για το ιατρικό προσωπικό και να βελτιώνονται σταθερά και οι υπηρεσίες προς τον πολίτη.