Στην Τουρκία με την ΕΜΑΚ ο γιος του πυροσβέστη που έσωσε τον μικρό Ανδρέα στον σεισμό του 1995 στο Αίγιο

Αριστερά ο πυραγός Κωνσταντίνος Νίκας, που συμμετέχει στην ομάδα διάσωσης στην Τουρκία, δεξιά ο πατέρας του, πυροσβέστης στρατηγός Παναγιώτης Νίκας, που συμμετείχε στις προσπάθειες διάσωσης μετά το σεισμό στο Αίγιο το 1995

Την ώρα που στην Τουρκία επιχειρούν διασώστες προσπαθώντας να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν επιζώντες από τα χαλάσματα, έρχεται στο φως η ιστορία του Ελληνα διασώστη της 1ης ΕΜΑΚ που έχει μεταβεί στις περιοχές που δοκιμάζονται.

Οπως αναφέρει το pelop.gr, μέλος της ομάδας διάσωσης που επιχειρεί τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία είναι και ο πυραγός Κωνσταντίνος Νίκας, με καταγωγή από την Καλαμάτα, γιος του επίσης πυροσβέστη στρατηγού Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος στο σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που είχε «χτυπήσει» το Αίγιο το καλοκαίρι του 1995 (με απολογισμό 26 θύματα), είχε συγκλονίσει με την διάσωση του μικρού Ανδρέα.
Σεισμός στην Τουρκία: Ο ήρωας πυροσβέστης που ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του

Στις εικόνες που ακολουθούν φαίνονται αποτυπώνονται οι προσπάθειες των δύο ανδρών σε διασώσεις. Στην πρώτη φωτογραφία είναι ο Κωνσταντίνος Νίκας στις επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων στην Τουρκία.

Στη δεύτερη είναι ο πατέρας του Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος έσωσε τον μικρό Ανδρέα στο σεισμό στο Αίγιο το 1995.