Στην τελική ευθεία για το Πατρινό Καρναβάλι 2019

Στην τελική του ευθεία εισέρχεται το Πατρινό Καρναβάλι του 2019. Με σύμμαχο τον ιδανικό καιρό , κάτι που είχε αρκετά χρόνια να συμβεί, εκατοντάδες πληρώματα και χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της Πάτρας το βράδυ του Σαββάτου και το μεσημέρι της Κυριακής.

Στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου πρωταγωνιστές είναι τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού, που διαδέχονται τα άρματα του Δήμου.  Οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι συνδυάζονται δίνοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα, που δίνει λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του Σαββάτου.

Οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται μετά το τέλος της σε ένα ατέλειωτο πάρτι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού που κινητοποιεί όλο το κέντρο της πόλης σε ξέφρενους ρυθμούς.Οι παρελάσεις ακολουθούν την οδό Κορίνθου και έχουν ως αφετηρία το ύψος της οδού Κορίνθου. Το ραντεβού των καρναβαλιστών για τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου δίνεται στις 6.30μμ και για την παρέλαση της Κυριακής στις 2.30μμ.

Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη και η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς.

Αρκετά από τα πληρώματα θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές, που δίνουν όπως πάντα έναν ιδιαίτερο τόνο και σε συνδυασμό με τις ευφάνταστες και πολύχρωμες στολές αλλά και τα πρωτότυπα θέματα προσφέρουν μερικά από τα highlights των παρελάσεων.

Στην κορυφή των παρελάσεων όπως πάντα τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων-σατιρικά και καλλιτεχνικά σμιλεμένα από τους καλλιτέχνες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου.Η Πάτρα και φέτος το καρναβαλικό Σαββατοκύριακο αναμένεται να πλημμυρίσει από κόσμο. Οι επισκέπτες έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν και η διαθεσιμότητα των κλινών στα κεντρικά τουλάχιστον ξενοδοχεία έχει εξαντληθεί.

thebest