Σταφιδόπιτα της γιαγιάς από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
4 φλ τσ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του | 1 φλ τσ βούτυρο | 1 φλ τσ ζάχαρη | 2 αυγά | 1/2 κ γλ κανέλα σε σκόνη | 1/4 κ γλ πιπερόριζα ή γαρύφαλο σε σκόνη | 2 φλ τσ ξανθή σταφίδα | ξύσμα πορτοκαλιού | 1 1/2 φλ τσ γάλα, χλιαρό | μερικά αμύγδαλα, ασπρισμένα | ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, στο μίξερ, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε την κανέλα, την πιπερόριζα, τη σταφίδα, το ξύσμα και εναλλάξ τη φαρίνα με το γάλα.

2. Αφαιρείτε τον κάδο και ανακατεύετε με σπάτουλα απαλά το μείγμα. Το αδειάζετε σε ταψί Νο 32 καλά βουτυρωμένο. Σκορπάτε στην επιφάνεια μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα και
κομμένα στη μέση.

3. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε την σταφιδόπιτα για 1΄ώρα περίπου. Δοκιμάζετε αν είναι καλά ψημένη μπήγοντας την μεταλλική λάμα του μαχαιριού στο γλυκό. Αν βγει στεγνή τότε το γλυκό είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνεται για άλλα 10′.

4. Βγάζετε το γλυκό από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Την σερβίρετε πασπαλίζοντας την με μπόλικη ζάχαρη άχνη.