Σπάρτη: Τα σκουπίδια ξανά-μαζεύονται, το πρόβλημα δεν λύνεται (pics)

"Στο ίδιο έργο θεατές" οι αγανακτισμένοι πλέον κάτοικοι του δήμου Σπάρτης

Τα σκουπίδια συνεχίζουν να σχηματίζουν βουνά έξω από τους κάδους της Σπάρτης και των περιχώρων αυτής. Η εικόνα δεν έχει πάψει να είναι απαράδεκτη στις γειτονιές της πόλης. Η απειλή για τη δημόσια υγεία είναι για ακόμα μια φορά υπαρκτή.

Τηλεφωνήματα κατοίκων της Σπάρτης στον FLY επισημαίνουν για ακόμα μια φορά το πρόβλημα με τα αμάζευτα απορρίμματα στις γειτονιές της πόλης.

“Στο ίδιο έργο θεατές”

Κάδοι απορριμμάτων ξανά γεμάτοι σκουπίδια καθώς και γύρω από αυτούς. Μία εστία μόλυνσης με τη δυσοσμία να είναι αισθητή από απόσταση. Όπως μας λένε περίοικοι τα σκουπίδια είναι αμάζευτα εδώ και μέρες και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Οι τοποθετήσεις Δήμου και Περιφέρειας

Στις 16 Μαρτίου ο FLY σας ενημέρωσε ότι δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του αρμόδιου υπουργού, κυρίου Σκρέκα, για τη μεταφορά των απορριμμάτων του δήμου Σπάρτης στο εργοστάσιο της Παλαιόχουνης, μέχρι το τέλος του έτους, όπως επιβεβαίωσε, από το Διοικητήριο Λακωνίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο Παναγιώτης Νίκας μάλιστα είχε χαρακτηρίσει προσωρινή τη συγκεκριμένη λύση και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης έναρξης κατασκευής του εργοστασίου στη Σκάλα. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Στις 24 Μαρτίου σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης εγκρίθηκε ομόφωνα με την αριθμ. 107/23-03-2022 (ΑΔΑ ΨΥ88Ω1Ν-Χ7Π) απόφαση, το πρακτικό διενέργειας διαπραγμάτευσης και ανακήρυξης μειοδότη της υπηρεσίας «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΩΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022», ώστε άμεσα τα απορρίμματα του Δήμου να μεταφέρονται από στη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων στην θέση «Παλαιοχούνη» του Δήμου Τρίπολης. Η μεταφορά στη συγκεκριμένη μονάδα κατέστει εφικτή κατόπιν της αριθμ.ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/118754/2410 (ΦΕΚ 1149/τ.Β΄/15-3-2022) απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σήμερα 29-03-2022 το ρεπορτάζ του FLY συνεχίστηκε σε δρόμους και γειτονιές της πολύπαθης Σπάρτης από το ζήτημα των απορριμμάτων. Δείτε τις εικόνες.