Σπάρτη: «Αν πλημμυρίσουμε, θα φταίει πάλι η κλιματική αλλαγή»

Παράπονα ακροατών στο τηλεφωνικό κέντρο του Fly για την κατάσταση των ποταμών της περιοχής - Δείτε φωτογραφίες

Έντονες διαμαρτυρίες έφτασαν, τις τελευταίες ημέρες, στο τηλεφωνικό κέντρο του Fly από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που επικρατεί στα ποτάμια της Σπάρτης.

Με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες σε Θεσσαλία και Μαγνησία, οι ακροατές του σταθμού διατρανώνουν την ανησυχία και τους φόβους τους για τα ογκώδη μπάζα και τα φερτά υλικά που «κοσμούν» το ποτάμι «Μαγουλίτσα», πλησίον του Πανεπιστημίου Σπάρτης και όχι μόνο, καθώς το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και σε άλλα σημεία της πόλης.

Οι κοίτες των ποταμών δεν έχουν καθαριστεί όπως πρέπει και σε ενδεχόμενη έντονη βροχόπτωση δεν αποκλείεται να έρθουμε αντιμέτωποι με πλημμυρικά φαινόμενα που ούτε φανταζόμαστε, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ακροάτρια σημειώνει ότι έχει επικοινωνήσει εδώ και δυο μήνες με τους ιθύνοντες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Μετά θα επικαλούμαστε πάλι την κλιματική αλλαγή υπογραμμίζει στο τηλεφωνικό κέντρο του Fly, τονίζοντας ότι σε περίπτωση θεομηνίας, κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε, αν συμβεί το κακό.

Δείτε τις φωτογραφίες κατοίκων – πολιτών