Σολομός με σως σαμπάνιας

Από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά (για κάθε άτομο)
1 φέτα φρέσκου σολομού
χυμό από 1 λεμόνι
βούτυρο ή λάδι
αλάτι

Για την σος σαμπάνιας
30 γρ βούτυρο
30 γρ αλεύρι
1/4 λίτρου σαμπάνια
2 κρόκους αυγών
1/4 λίτρου κρέμα γάλακτος
αλατοπίπερο

Τρόπος παρασκευής
1. Περιχύνετε τις φέτες του ψαριού με τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο με το αλάτι,αλείφετε τον σολομό και τον ψήνετε για 20′.
2. Ετοιμάζετε την σάλτσα: καίτε το βούτυρο σε κατσαρόλα, την βγάζετε από την φωτιά, προσθέτετε το αλεύρι και αναμειγνύετε με την ζεστή σαμπάνια.
3. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στην φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών ανακατεύοντας συνέχεια. Χτυπάτε για 3′-4′ την κρέμα γάλακτος, την προσθέτετε
στο μείγμα, το βγάζετε από την φωτιά και περιχύνετε τον σολομό.
Σερβίρετε με ρύζι και λαχανάκια Βρυξελλών σοταρισμένα.