Υλικά
2 φιλέτα άγριου σολομού
4-6 κ σ σάλτσα σόγιας
4-5 κσ ελαιόλαδο
50 γρ τζίντζερ τριμμένο
λίγο ξερό κόλιαντρο
2-3 κ σ λεμόνι φρ, τον χυμό
1 σφηνάκι ούζο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ μπρόκολο
4 καρότα
2 μικρές πατάτες
Τρόπος παρασκευής
1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάτας και βάζετε μέσα τα φιλέτα σολομού, για 2 ώρες. Προθερμαίνετε τον φούρνο με αντιστάσεις στους 200ο.
2. Τοποθετείτε τις φέτες σολομού, αφού τις στραγγίσετε από την μαρινάτα, σε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι και ψήνετε για 20′ περίπου. Βγάζετε το καπάκι και ψήνετε για άλλα 15′-20′.
3. Καθαρίζετε τα λαχανικά, τα κόβετε σε φέτες και τα βράζετε στον ατμό για 15′-20′.
Σερβίρετε τις φέτες σολομού και γαρνίρετε με τα λαχανικά.