Υλικά για 60 κομμάτια
500 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (53% περιεκτικότητα σε κακάο)
3 κ σ ελαιόλαδο
1 1/2 φλ τσ αμυγδαλόψιχα με το φλούδι, ψημένη κάτω από το γκριλ, μόλις να ροδίσει
1 φλ τσ ηλιόσπορο και 1 φλ τσ φουντούκια, όπως η αμυγδαλόψιχα
φλούδες από 2-3 φρέσκα μανταρίνια
100 γρ σύκα και 100 γρ δαμάσκηνα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
4-5 κ σ λικέρ πορτοκάλι
λίγο φρεσκοτριμένο πιπέρι (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής
1. Κόψτε τη σοκολάτα σε κομματάκια, βάλτε σε γυάλινο μπολ και λιώστε σε φούρνο μικροκυμάτων: βάλτε στην αρχή για 3′, βγάλτε και ανακατώστε με σπάτουλα, προσθέστε το λάδι
και ξαναβάλτε για άλλα 3′.
2. Βγάλτε και ανακατέψτε καλά να διαλυθούν όλα τα κομμάτια. Αν χρειάζεται, βάλτε για 1′-2′ ακόμα στα μικροκύματα. Στο μπλέντερ, βάλτε τα μισά αμύγδαλα και τον ηλιόσπορο,
μαζί με τη φλούδα μανταρίνι και δουλέψτε ανοιγοκλείνοντας το μοτέρ, να γίνουν χοντρή σκόνη. Αδειάστε σε γαβάθα.
3. Χοντροκόψτε τώρα στο μπλέντερ τα υπόλοιπα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τον ηλιόσπορο και μεταφέρετε και αυτά στη γαβάθα με τα αλεσμένα αμύγδαλα. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα
φρούτα, περιχύστε με το λικέρ και αν θέλετε με λίγο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αδειάστε τα επάνω στη λιωμένη σοκολάτα.
4. Με 2 σπάτουλες ανακατέψτε τα καλά να τυλιχτούν στη σοκολάτα.
5. Στρώστε με λαδόκολλα 2 παραλληλόγραμμα δοχεία και μοιράστε το μείγμα, πιέζοντας να πάει παντού και στρώνοντας από πάνω με τη σπάτουλα. Αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο
και να σφίξει για 2-3 ώρες.
6. Βγάλτε από το ψυγείο, αναποδογυρίστε σε επιφάνεια κοπής και αφαιρέστε το λαδόχαρτο. Με μεγάλο μαχαίρι κόψτε σε λωρίδες και μετά σε κύβους 3-4 εκ.