Υλικά για 30-40 τεμάχια
500 γρ κουβερτούρα
1/2 φλ τσ ψιλοκομμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
200 γρ φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
1 1/2 φλ τσ ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
4 κ σ κονιάκ
κακάο για το πασπάλισμα
χαρτάκια για φοντάν
Τρόπος παρασκευής
1. Κόβετε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος και επάνω σε μπεν μαρί, να λιώσει. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο. Προσθέτετε το βούτυρο, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κονιάκ.
2. Ανακατεύετε καλά με το σύρμα των αυγών. Ξαναβάζετε το πυρίμαχο σε δυνατή φωτιά, σε μπεν μαρί και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
3. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα. Ζυμώνετε και βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες.
4. Πλάθετε στρογγυλά μικρά τρουφάκια και τα πασπαλίζετε με κακάο από όλες τις πλευρές. Τα τοποθετείτε σε χαρτάκια-θήκες και τα αφήνετε σε δροσερό μέρος να σταθεροποιηθούν.