Σοσιαλδημοκρατία Και Νέα Γενιά – Η Ελπίδα Για Την Ελλάδα

Συνέντευξη της Νάγιας Γρηγοράκου

Συνέντευξη παραχώρησε στον Μπάμπη Καραγεωργίου για το “ΤΗΕ SOCIALIST”, η Δικηγόρος Νάγια Γρηγοράκου και εξέφρασε τις απόψεις της σε μια σειρά ζητημάτων της επικαιρότητας.

Σχολιάζοντας την μεγάλη δημοσκοπική άνοδο του ΠΑΣΟΚ στις μετρήσεις ότι αυτό το «κορυφαίο πολιτικό γεγονός της περιόδου που διανύουμε. Θα μετατραπεί και σε ισχυρή εκλογική επίδοση.» Μάλιστα σχολιάζοντας την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «σηματοδοτεί κάτι περισσότερο από αλλαγή ηγεσίας και αλλαγή γενιάς. Είναι οριστική αλλαγή σελίδας.» και ότι το Κίνημα είναι « η νέα θετική επιλογή κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.»

Όσο αφορά το ζήτημα της ακρίβειας που ταλανίζει την κοινωνία μας εστίασε στις στοχευμένες προτάσεις που έχει καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής όπως «η άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στο προ-μνημονιακό επίπεδο των €751 και στη συνέχεια τον καθορισμό της νέας αύξησης με συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επίσης, η μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% σε βασικά αγαθά και είδη διατροφής και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.»

Σχολιάζοντας το θλιβερό γεγονός της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τόνισε ότι «Δεν είναι απλά και μόνον μια εισβολή στην αυλή της Ευρώπης. Είναι ευθεία αμφισβήτηση των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, αλλά και του ευρωπαϊκού status quo μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.» καθώς και ότι «Το μόνο αντίπαλο δέος απέναντι στον Πούτιν είναι η Δημοκρατία.»

Η Νάγια Γρηγοράκου είναι δικηγόρος σε ναυτιλιακή εταιρεία.

Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή Αθηνων, είναι κάτοχος LL.M Maritime Law (University of Southampton) και LL.M International Law (University of Reading) και υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς.