Για τη ζύμη
3 1/2 φλ τσ αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
2 φλ τσ ζάχαρη
7 κ σ νερό
3 κ σ αλεύρι
Για τη γέμιση
1/2 φλ τσ κόντιτα
2 κ σ μέλι
1/2 φλ τσ σταφίδες
λίγη κανέλα
1/2 φλ τσ ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε την αμυγδαλόψιχα στο μπλέντερ να γίνει σκόνη. Την ανακατεύετε με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ρίχνετε λίγο λίγο το νερό και προσέχετε να μη γίνει η γέμιση πολύ σφιχτή.
2. Ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα κόντιτα, με τη σταφίδα, το μέλι και την κανέλα. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο όχι μέτριο και κόβετε σε κύκλους τη ζύμη. Βάζετε επάνω 1 κ γλ από το μείγμα.
3. Κλείνετε τα σκαλτσούνια σχηματίζοντας μισοφέγγαρο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο, στους 160ο. Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.