Υλικά
Για την ζύμη: 3 φλ τσ αλεύρι γοχ | 1/2 κ γλ μπέκιν πάουντερ | 1/2 κ γλ σόδα | 1 πρέζα αλάτι | 1 φλ τσ καλαμποκέλαιο | 2/3 φλ τσ χυμό φρέσκο πορτοκάλι | λίγη μαστίχα κοπανισμένη, με άχνη ζάχαρη
Για την γέμιση:
3 φλ τσ αμύγδαλα και καρύδια, ψιλοκομμένα | λίγη μαστίχα κοπανισμένη | 1/2 κ γλ μπέκιν πάουντερ | 2-3 κ σ μέλι
Για το γαρνίρισμα: ανθόνερο | ζάχαρη άχνη και κανέλλα
Τρόπος παρασκευής
1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και ρίχνετε τόσο μέλι όσο χρειάζεται για να ενωθούν μεταξύ τους. Κοσκινίζετε το αλεύρι, με το μπέκιν, το αλάτι και την σόδα.
Βάζετε σε μια λεκάνη τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, τα ανακατεύετε καλά και προσθέτετε στο μείγμα, το κοσκινισμένο αλεύρι, ζυμώνοντας ώσπου να πετύχετε μια ζύμη που να
μην κολλάει στα δάκτυλα σας.
2. Ανοίγετε με την ζύμη φύλλο πάχους 0.3 εκ, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβετε με κουπ πατ δίσκους με διάμετρο 4′-5′. Βάζετε στην μια άκρη ένα κουταλάκι από το μείγμα
της γέμισης και διπλώνετε στην μέση, ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο.
3. Πατάτε με τα δάχτυλα τις άκρες να κολλήσουν και αραδιάζετε τα σκαλτσούνια σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου, στρωμένο στην λαμαρίνα του φούρνου σας.
4. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με τις αντιστάσεις, στους 175ο, για 25′-30′, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστά τα ραντίζετε ελαφρά με ανθόνερο (αν σας αρέσει) και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλλα.