Υλικά
200 γρ βούτυρο αγελάδος
250 γρ ζάχαρη
4 αυγά
170 γρ αλεύρι γοχ
1 κ γλ μπέκιν πάουντερ
180 γρ αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη

Για το σιρόπι
400 γρ ζάχαρη
100 γρ νερό
100 γρ ούζο

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ στην μεσαία ταχύτητα έως ότου το μείγμα αφρατέψει. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά , συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
2. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο, σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι με το μπέκιν και την αμυγδαλόσκονη, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ, περίπου και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε για 45′ και ελέγχετε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας στο κέντρο του την λάμα από ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό, τότε το κέϊκ είναι έτοιμο. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει καλά για περίπου 2 ώρες, πριν το σιροπιάσετε, τοποθετημένο επάνω σε σχάρα.
4.  Ετοιμάζετε το σιρόπι, ανακατεύοντας το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, βράζοντας σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι, υπολογίζετε 1′ και βγάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το ούζο και περιχύνετε το κρύο κέϊκ με το ζεστό σιρόπι. Το αφήνετε να απορροφηθεί για 1 ώρα περίπου πριν το σερβίρετε.